Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Neusbijholten correctie

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg neusbijholten correctie

Resultaat

Het resultaat van de ingreep is over het algemeen goed. 70 tot 80% van de cliënten is tevreden met het behaalde resultaat. Maar een ingreep kan er niet voor zorgen dat u nooit meer verkouden wordt of dat een bijholteontsteking nooit meer zal optreden.

 

Nazorg

Neustampon

1 dag na de ingreep worden de neustampons verwijderd.

Leefregels

Gedurende de eerste week na de operatie mag u de neus niet snuiten. Probeer ook niezen te voorkomen. Lukt dit niet, nies dan met de mond open.

Het is raadzaam geen zware inspanning te leveren (zoals zwaar tillen en bukken) of te werken. Sporten raden we de eerste 2 weken na de ingreep af.

Pijn

De neus zal de eerste week na de ingreep nog gevoelig zijn. U kunt hiervoor paracetamol innemen.

Let op: het is niet toegestaan pijnstillers te nemen waar aspirine in zit (zoals Aspirine of Chefarine-4 of APC), omdat deze medicijnen de kans op een nabloeding kunnen vergroten.

Als er sprake is van zwelling van een van de ogen of vermindering van het zicht, neem dan contact op met de kliniek.

Verstopte neus

In de dagen na de ingreep zullen er meer korstjes ontstaan en zal uw neus mogelijk meer verstopt raken. Dit is normaal. Gedurende de eerste 4 weken moet u de neus spoelen met de neusdouche met Xylitol. Tijdens de eerste week moet u ook sprayen met Xylometazoline-neusspray.

Nabloeding

De eerste 2 weken na de ingreep kunnen er korstjes loskomen, waardoor u een bloedneus krijgt. U kunt dan gewoon Xylometazoline-neusspray gebruiken. De bloeding zal meestal binnen 20 minuten stoppen. Gebeurt dit niet of is er veel bloedverlies, neem dan contact op met de kliniek.

Slijm

Er treedt een herstelperiode van uw neus op. Daarbij zal meer slijm worden aangemaakt. Omdat er wondjes in de neus zijn, zal er ook helder bloed in het slijm zitten. Dit is normaal.

Koorts

De eerste paar dagen kunt u koortsig zijn. Als de koorts, ondanks de paracetamol, niet zakt of zelfs oploopt tot meer dan 39 graden, neem dan contact op met de kliniek.

Risico’s en complicaties

De kans op complicaties is klein (minder dan 1%), maar een nabloeding is mogelijk. Zo’n bloeding is meestal goed te stelpen door het opnieuw inbrengen van neustampons.
Het zeefbeencomplex wordt begrensd door de schedelbasis aan de bovenzijde en de oogkas aan de zijkant. De begrenzing met de oogkas is flinterdun, zodat bij uitzondering een bloeduitstorting van het onder- of bovenooglid zichtbaar kan zijn.
In zeer zeldzame gevallen kan oogspierbeschadiging of hersenvochtlekkage optreden.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.