Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Neuspoliepen

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen neuspoliepen

Oorzaken neuspoliepen

De oorzaak voor het ontstaan van neuspoliepen is nog onbekend. Er zijn factoren die de kans op neuspoliepen groter maken:

  • Allergische aanleg;
  • Chronische ontsteking van het neus- en neusbijholteslijmvlies;
  • Overactief reagerend neusslijmvlies;
  • Patiënten die lijden aan astma, met name in combinatie met intolerantie voor aspirine.

Neuspoliepen ontstaan bijna altijd aan beide kanten. Neuspoliepen kunnen op alle leeftijden voorkomen, vooral tussen 30 en 40, maar bijna nooit op kinderleeftijd.

 

Symptomen neuspoliepen 

De meest voorkomende klachten zijn neusverstopping, een loopneus en reukverlies. Ook kunnen poliepen regelmatig optredende neusbijholten-ontstekingen veroorzaken.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.