Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Neuspoliepen

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg neuspoliepen

Na de operatie

Als de operatie bëindigd is, wordt meestal een tampon in beide neusgangen achtergelaten. Dit dient om nabloeden te voorkomen. De tampons worden de dag na de operatie verwijderd.

Gedurende de eerste week na de operatie mag u;

  • uw neus niet snuiten;
  • niet zwaar tillen en bukken;
  • moet u niezen zoveel mogelijk voorkomen.

Gedurende de eerste twee weken na de operatie is sportbeoefening niet aan te raden.

Naar huis

De operatie gebeurt meestal in een dagopname; soms in opname van 2 dagen. De eerste poliklinische controle vindt meestal plaats één of twee weken na de operatie. Tijdens dit polikliniekbezoek worden de neus en het zeefbeen gereinigd. Gedurende een periode van 2-3 weken na de operatie is het verstandig de neus met een, door uw KNO-arts voorgeschreven, zoutoplossing te spoelen. Dit spoelen bespoedigt de genezing. Meestal wordt 1 week na de operatie ook begonnen met een neusspray die aangroei van poliepen moet voorkómen. Volledige genezing van het neus- en neusbijholten-slijmvlies is meestal pas bereikt na 4-6 weken. Gedurende die periode kan korstvorming en overvloedige slijmvorming met soms bloedige bijmenging optreden.

Resultaten

Bij grote aantallen patiënten die op de beschreven manier geopereerd zijn, blijken de neuspoliepen in 60% van de gevallen weg te blijven, in 40% van de gevallen komen de poliepen dus in meer of mindere mate in de loop van enkele jaren terug.

Complicaties

Elke operatie heeft een kans op complicaties. Dit geldt ook voor operaties van de neusbijholten. Gelukkig is de kans op een complicatie in handen van een KNO-arts met ervaring in deze techniek zeer klein (minder dan 1%). Het zeefbeencomplex wordt begrensd door de schedelbasis aan de bovenzijde en de oogkas aan de zijkant. De begrenzing met de oogkas is papierdun, zodat in uitzonderingsgevallen na de operatie een bloeduitstorting van het onder- of bovenooglid zichtbaar kan zijn. In zeer zeldzame gevallen kan oogspierbeschadiging als gevolg van de operatie optreden. In een onderzochte serie van enkele honderden door uw KNO-arts geopereerde patiënten is dit gelukkig nooit gebeurd. Een nabloeding kan optreden. De bloeding is over het algemeen goed te stelpen door middel van het opnieuw inbrengen van neustampons.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.