Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Aangezichtsverlamming

Behandelingstraject
3

Behandeling aangezichtsverlamming

Behandeling

De arts zal u onderzoeken om een mogelijke oorzaak te vinden. Als de oorzaak duidelijk is, zoals bijvoorbeeld bij een oorontsteking, een speekselkliertumor of een schedelbasisfractuur, is de behandeling natuurlijk gericht op de onderliggende kwaal.


Meestal is de oorzaak echter niet duidelijk. Zoals gezegd spreken we dan van een idiopathische aandoening. In dit geval bestaat de behandeling uit het gebruik van oogdruppels in combinatie met een oogverband voor de nacht, om het uitdrogen van het oog te voorkomen.
Om de kans op herstel te vergoten wordt vaak een kuur prednison voorgeschreven. Als u suikerziekte, glaucoom of nierfunctiestoornissen heeft, krijgt u deze medicijnen mogelijk niet, omdat die verergering van deze aandoeningen kunnen geven.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.