Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Aangezichtsverlamming

Behandelingstraject
3

Behandeling aangezichtsverlamming

Behandeling

De arts zal u onderzoeken om een mogelijke oorzaak te vinden. Als de oorzaak duidelijk is, zoals bijvoorbeeld bij een oorontsteking, een speekselkliertumor of een schedelbasisfractuur, is de behandeling natuurlijk gericht op de onderliggende kwaal.


Meestal is de oorzaak echter niet duidelijk. Zoals gezegd spreken we dan van een idiopathische aandoening. In dit geval bestaat de behandeling uit het gebruik van oogdruppels in combinatie met een oogverband voor de nacht, om het uitdrogen van het oog te voorkomen.
Om de kans op herstel te vergoten wordt vaak een kuur prednison voorgeschreven. Als u suikerziekte, glaucoom of nierfunctiestoornissen heeft, krijgt u deze medicijnen mogelijk niet, omdat die verergering van deze aandoeningen kunnen geven.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.