Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Aangezichtsverlamming

Behandelingstraject
3

Behandeling aangezichtsverlamming

Behandeling

De arts zal u onderzoeken om een mogelijke oorzaak te vinden. Als de oorzaak duidelijk is, zoals bijvoorbeeld bij een oorontsteking, een speekselkliertumor of een schedelbasisfractuur, is de behandeling natuurlijk gericht op de onderliggende kwaal.


Meestal is de oorzaak echter niet duidelijk. Zoals gezegd spreken we dan van een idiopathische aandoening. In dit geval bestaat de behandeling uit het gebruik van oogdruppels in combinatie met een oogverband voor de nacht, om het uitdrogen van het oog te voorkomen.
Om de kans op herstel te vergoten wordt vaak een kuur prednison voorgeschreven. Als u suikerziekte, glaucoom of nierfunctiestoornissen heeft, krijgt u deze medicijnen mogelijk niet, omdat die verergering van deze aandoeningen kunnen geven.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.