Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Maag
berg15-014-scopie-709x324-1.jpg
imageHomepage
Ans 56 jaar | maagonderzoek (gastroscopie) Ans 56 jaar | maagonderzoek (gastroscopie)
"De arts vertelde precies wat er ging gebeuren. Dat stelde me gerust.""De arts vertelde precies wat er ging gebeuren. Dat stelde me gerust."
imageHomepage
Darmonderzoek
-coloscopie-
Darmonderzoek -coloscopie-
"Het onderzoek viel echt mee.
De uitslag gelukkig ook."
"Het onderzoek viel echt mee. De uitslag gelukkig ook."

Toon submenu

Maag

De maag is een belangrijk onderdeel van het verteringssysteem van het menselijk lichaam. Voedsel dat via de slokdarm naar binnen komt, belandt eerst in de maag. Een warme maaltijd blijft ongeveer drie uur in de maag. Als de maag volledig gevuld is, heeft deze een inhoud van ongeveer drie liter. De maag vervult een aantal belangrijke functies in het verteringsstelsel. In de maag wordt het voedsel gekneed en daarmee vermaald door spieren die om de maag liggen. Daarnaast wordt het vermengd met maagsappen die naast voor verdere vertering zorgen voor de uitschakeling van micro organismen die met het voedsel in het lichaam terecht zijn gekomen.

Het maagsap wordt door de maag zelf aangemaakt en bestaat voornamelijk uit zoetzuur. Om de maag zelf te beschermen tegen dit zuur is de binnenkant bekleedt met het maagslijmvlies. Via de onderzijde van de maag wordt het voedsel verder gebracht naar de darmen. Een sluitspiertje zorgt ervoor dat er kleine beetjes tegelijk de maag verlaten.

Normaal gesproken duurt de weg die het voedsel aflegt via de mond tot de uitgang 24 tot 48 uur. Stress kan er echter voor zorgen dat het gehele spijsverteringsstelsel en daarmee de maag veel trager werken dan normaal. Veel mensen krijgen dan ook in perioden van stress meer last van maagklachten.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende maagaandoeningen waarvoor u bij Bergman Clinics terecht kunt. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Dan kunt u gerust even bellen: 088 9000 500rapport

Volledig rapport coloscopie 2016


Thema: Rapportage

Per zorgprogramma schrijven we jaarlijks een rapportage waarin we laten zien hoe goed onze kwaliteit van zorg is.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.