Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Maagonderzoek (gastroscopie)
berg15-014-scopie-709x324-1.jpg
imageHomepage
Ans 56 jaar | maagonderzoek (gastroscopie) Ans 56 jaar | maagonderzoek (gastroscopie)
"De arts vertelde precies wat er ging gebeuren. Dat stelde me gerust.""De arts vertelde precies wat er ging gebeuren. Dat stelde me gerust."
imageHomepage
Darmonderzoek
-coloscopie-
Darmonderzoek -coloscopie-
"Het onderzoek viel echt mee.
De uitslag gelukkig ook."
"Het onderzoek viel echt mee. De uitslag gelukkig ook."

Toon submenu

Maagonderzoek (gastroscopie)

Soms is het stellen van een diagnose door de huisarts of maag-, darm-, leverarts op basis van het klachtenpatroon niet mogelijk of is zijn de pijnklachten zo hevig dat er onderzoek moet worden gedaan naar de exacte oorzaak van de maagpijn. Er zal dan een maagonderzoek worden gedaan, ofwel een gastroscopie.

Bij een gastroscopie bekijkt de maag-, darm-, leverarts de binnenkant van de slokdarm, de maag en het eerste deel van de twaalfvingerige darm. Dit wordt gedaan met een flexibele slang - de gastroscoop.

Bij Bergman Clinics kunt u met een verwijzing van de huisarts terecht voor een gastroscopie. Indien u bent doorverwezen naar Bergman Clinics voor een gastroscopie, wordt u van te voren uitgebreid voorgelicht over het gehele maagonderzoek. Ook krijgt u te horen hoe u zich dient voor te bereiden op de gastroscopie. Hieronder staat het verloop van het onderzoek kort beschreven.

Verloop van het maagonderzoek (gastroscopie)

Via de keel wordt de gastroscoop naar binnen gebracht. De gastroscoop is een soepele slang die bestuurd kan worden. Tijdens het onderzoek wordt u goed begeleid waardoor u precies weet wat er van uw wordt verwacht. Als u ontspannen bent en zoveel mogelijk probeert te slikken, verloopt de gastroscopie vaak heel soepel. Door via de gastroscoop lucht in te blazen, ontplooien de slokdarm, maag en twaalfvingerige darm zich. Hierdoor zijn ze beter te bekijken. De maagwand wordt uitvoerig bekeken door de arts en eventueel wordt een klein stukje weefsel (biopt) weggenomen voor nader onderzoek.

Na de gastroscopie kunt u nog even rustig de tijd nemen om even bij te komen van het maagonderzoek. Direct na de gastroscopie bespreekt de arts de uitslag met u. Omdat u mogelijk een kalmeringsmiddel heeft gekregen wordt het afgeraden de dag van de gastroscopie zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

Voorbereiding op het maagonderzoek (gastroscopie)

U krijgt vooraf bij Bergman Clinics uitgebreide instructies hoe u zich het beste kan voorbereiden op het maagonderzoek. Een gastroscopie kan alleen worden uitgevoerd als de maag leeg is. Daarom moet u nuchter komen op de dag van het onderzoek.


Volgende pagina'sInformatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

webbuttons-222px4(25).jpg


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.