dr. Jan Joost Wiegerinck

Orthopedisch chirurg
BIG-nummer: 99916963001
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan Joost Wiegerinck
8.0
dr. Jan  Joost Wiegerinck

Jan Joost Wiegerinck studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij zich specialiseerde in de orthopedie in het AMC in Amsterdam bij prof. Niek van Dijk en prof. Gino Kerkhoffs. Hierna deed hij een fellowship Voet/enkel en Traumachirurgie in het Groote Schuur Ziekenhuis te Kaapstad bij dr. Graham McCollum en een travelling fellowship bij prof. James Calder. Naast voet- en enkelchirurgie is dr. Wiegerinck gespecialiseerd in het plaatsen van de primaire knieprothese (kunstknie) operaties. Dr. Wiegerinck is een van de weinig chirurgen in Nederland gespecialiseerd in het plaatsen van enkelprotheses (kunstenkels).

Lees meer

Hij werkte in het OLVG in Amsterdam met als aandachtsgebied voet/enkel chirurgie en traumatologie, waar hij assistenten in opleiding tot orthopedisch chirurg begeleidde. 

In 2014 is hijg gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam onder prof. Niek van Dijk, met zijn proefschrift “The Achilles Heel of Adults and Children” . Tevens heeft hij een  research fellowship Foot, Ankle & Sports Orthopedics voltooid aan Duke University, North Carolina (prof. James Nunley). 

Vanaf maart 2020 is hij fulltime verbonden aan Bergman Clinics | Bewegen in Amsterdam en Naarden. 

Nevenactiviteiten 

Dr. Wiegerinck werkte mee aan meer dan 100 boekhoofdstukken en publicaties in (internationale) wetenschappelijke tijdschriften. Ook begeleidt hij promovendi en geneeskunde studenten aan de Amsterdam Universitaire Medische Centra.

Nationaal en internationaal geeft hij voordrachten en cursussen aan collega orthopeden, huisartsen en podotherapeuten.
Naast het leveren van gespecialiseerde zorg voor patiënten met knie en voet/enkelproblemen zet Jan Joost zich in voor een duurzame wereld: hij is lid van het Bergman Green Team en heeft een eigen stichting opgezet welke medische hulpmiddelen inzamelt voor minder bedeelde landen.

Lidmaatschappen 

  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)
  • European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA)
  • American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS)
  • Adviesraad Wetenschap & Innovatie Bergman Clinics
  • Nederlandse Vereniging van Arthroscopy (NVA)
  • Dutch Foot Ankle Society (DFAS)
  • European Foot Ankle Society (EFAS)
  • Achilles Tendon Study Group (ATSG)
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan Joost Wiegerinck
8.0
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.