Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

dr. Jan Joost Wiegerinck

Orthopedisch chirurg
BIG-nummer: 99916963001
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan Joost Wiegerinck
10
dr. Jan  Joost Wiegerinck

Jan Joost Wiegerinck studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij zich specialiseerde in de orthopedie in het AMC in Amsterdam bij prof. Niek van Dijk en prof. Gino  Kerkhoffs. Hierna deed hij een fellowship Voet/enkel en Traumachirurgie in het Groote Schuur Ziekenhuis te Kaapstad bij dr. Graham McCollum en een travelling fellowship bij prof. James Calder. 

Lees meer

Hij werkte in het OLVG in Amsterdam met als aandachtsgebied voet/enkel chirurgie en traumatologie, waar hij assistenten in opleiding tot orthopedisch chirurg begeleidde. 

Jan Joost Wiegerinck is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam onder prof. Niek van Dijk, met zijn proefschrift “The Achilles Heel of Adults and Children” . Tevens heeft hij een  research fellowship Foot, Ankle & Sports Orthopedics voltooid aan Duke University, North Carolina (prof. James Nunley). 

Met ingang van 1 maart is hij fulltime verbonden aan Bergman Clinics | Bewegen | Rijswijk. 

Nevenactiviteiten 

Jan Joost Wiegerinck werkte mee aan meer dan 50 boekhoofdstukken en publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Ook begeleidt hij promovendi en geneeskunde studenten aan de Amsterdam Universitaire Medische Centra. 

Nationaal en internationaal geeft hij voordrachten op het gebied van voet- en enkelafwijkingen aan collega orthopeden, huisartsen en podotherapeuten. Daarnaast geeft hij voet- en enkelcursussen in binnen- en buitenland. 

Lidmaatschappen 

  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV) 
  • Dutch Foot Ankle Society (DFAS) 
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT) 
  • Nederlandse Vereniging van Arthroscopy (NVA) 
  • European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA) 
  • European Foot Ankle Society (EFAS) 
  • Achilles Tendon Study Group (ATSG)"
Zorgkaart Nederland Klantwaardering Jan Joost Wiegerinck
10.0
Alle behandelingen
 
Zoek op lichaamsdeel
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.