drs. Rinze Zwanenburg

Plastisch chirurg
BIG-nummer: 89914044701
drs. Rinze Zwanenburg

Drs. Rinze Zwanenburg is Plastisch chirurg en vanuit deze richting gespecialiseerd in de behandeling van hand- en polsaandoeningen. Na het voltooien van zijn opleiding geneeskunde in 2011 en aansluitend een jaar wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Dupuytren in het UMC Groningen werd zijn opleiding tot Plastisch chirurg gestart.

Lees meer

Deze werd doorlopen in Groningen en Zwolle en werd in 2018 afgerond met het behalen van zowel het Nederlandse als ook het Europees examen. Gezien zijn altijd aanwezige interesse in de hand en pols chirurgie was het een logisch vervolg om daarna het “Amsterdam hand fellowship” te volgen. Dit werd binnen The Hand Clinic georganiseerd in samenwerking met het VUmc en het AMC in Amsterdam. Sinds de afronding van dit fellowship is Rinze Zwanenburg altijd verbonden gebleven aan The Hand Clinic. Zodoende werkt hij na de overname door Bergman Clinics met veel plezier binnen deze focuskliniek als Hand- en polschirurg en als Medisch Coördinator.

Publicaties

  • The anatomy and function of Cleland’s ligament; R.L. Zwanenburg, P.M.N. Werker, D.A. McGrouther. (JHS Eur)
  • Grayson’s ligament; a revision of anatomy and function; R.L. Zwanenburg, D.A.McGrouther, P.M.N. Werker. (JHS US)
  • New insights into the anatomy at the palmodigital junction in Dupuytren's disease : the palmodigital spiralling sheet. A. Malsagova, R.L. Zwanenburg, P.M.N Werker. (JHS Eur)

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH)
  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Esthetisch Plastische Chirurgie (NVEPC).
  • Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgeons (EBOPRAS)
  • Member of European Wrist arthroscopy Society (EWAS)
Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!