Assisteer mij
Assisteer mij
dr. Herbert van den Berge

dr. Herbert van den Berge

BIG-nummer: 59019916901

Herbert van den Berge (1958) is KNO-arts en heeft als superspecialisatie het corrigeren van neuzen. Hij behaalde in 1983 zijn artsdiploma en promoveerde in 1990. De opleiding tot KNO-arts te Maastricht, met een arts-assistentschap in Oxford, werd afgerond in 1989. Na een jaar als juniorstaflid in het academisch ziekenhuis in Maastricht te hebben gewerkt vestigde hij zich als KNO-arts in het MCL te Leeuwarden.


Dokter van den Berge werkt in een maatschap van 6 KNO-artsen, waarbij hij tevens verantwoordelijk is voor de opleiding van nieuwe KNO-artsen, dit in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen. Sinds 1990 heeft hij zich toegelegd op de correctie van neuzen, zowel voor wat betreft de verbetering van de functie als verbetering van de vorm. Hij heeft daarvoor vele (internationale) cursussen gevolgd en bezocht meerdere gerenommeerde neuschirurgen in binnen- en buitenland.

Door zijn achtergrond als KNO-arts heeft hij veel ervaring op het gebied van de functie van de neus, een belangrijk aspect bij het uitvoeren van neuscorrecties. Hij heeft zich speciale technieken eigen gemaakt om lastige correcties, zo nodig met behulp van transplantatie van oorschelp of ribkraakbeen, uit te kunnen voeren. Door het langdurig vervolgen van zijn patiënten (ten minste 10 jaar) heeft hij veel ervaring opgedaan op het gebied van de lange termijn resultaten van neuscorrecties, een aspect dat hij erg belangrijk vindt.

De afgelopen jaren is hij voor de neuschirurgie een regionale functie gaan vervullen waarbij collega KNO-artsen uit Friesland, Groningen, maar ook daarbuiten, patiënten naar hem verwijzen. Zijn werk kenmerkt zich door betrokkenheid, zorgvuldigheid en professionaliteit. Hij heeft meer dan twintig wetenschappelijke publicaties in nationale en internationale tijdschriften op zijn naam staan. Hij is ondermeer lid van Nederlands KNO-vereniging, de European Academy of Facial Plastic Surgery en de European Rhinological Society.

Tevens was hij 6 jaar lid lid van de landelijke visitatie commissie kwaliteit van de Nederlandse KNO-vereniging. Naast correcties van neuzen heeft hij veel ervaring in correcties van oorschelpen.

Dokter van den Berge is wekzaam op de vestigingen Heerenveen, Hilversum en Utrecht van Bey by Bergman Clinics.


Gespecialiseerd in


Filter op categorie
UiterlijkUiterlijk
OgenOgen
BewegenBewegen

VrouwVrouw
HartHart
Huid & VatenHuid & Vaten

Maag & DarmMaag & Darm
KNOKNO
Alle divisies
Alle divisies

Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.