Bergman Clinics opent nieuwe kliniek in Rijswijk met focus op oogzorg

14 aug. 2023

Persbericht | Bergman Clinics opent een nieuwe focuskliniek in Rijswijk. De nieuwe locatie biedt de beste oogzorg dankzij een modern complex met geavanceerde apparatuur en faciliteiten. De zorg die hier plaatsvindt, wordt bij medische indicatie en na verwijzing door de huisarts volledig vergoed door de zorgverzekering. De focuskliniek opent haar deuren op 14 augustus 2023 en is gevestigd aan de Laan van Zuid Hoorn 70 in Rijswijk.

Met de opening van deze moderne, state-of-the-art locatie speelt Bergman Clinics in op de groeiende vraag naar hoogwaardige, cliëntgerichte behandelingen voor planbare medische zorg. De specialisatie waar Bergman Clinics bekend om staat, maakt het mogelijk zeer efficiënt te werken. Hierdoor worden de toegangstijden verkort en kunnen meer cliënten eerder geholpen worden.

De nieuwe locatie biedt gespecialiseerde behandelingen voor verschillende oogziekten en -aandoeningen, waaronder staar, glaucoom en maculadegeneratie. Cliënten kunnen rekenen op een multidisciplinaire aanpak, waarbij ervaren oogartsen samenwerken met optometristen om de beste zorgresultaten te behalen. Staar is veruit de meest uitgevoerde operatie. Naar verwachting zal Bergman Clinics | Rijswijk jaarlijks 4000 cliënten van hun staarproblemen afhelpen.

De focuskliniek beschikt over een splinternieuwe operatiekamer klasse 2, speciaal ontworpen voor oogheelkundige operaties. Daarnaast zijn er twaalf optimaal ingerichte spreekkamers om een groot aantal cliënten te kunnen helpen.

Drs. Flora Berkhout is Oogarts bij Bergman Clinics. Ze is enthousiast over de nieuwe focuskliniek: “Het is een enorm voordeel om onderdeel te zijn van zo'n grote oogheelkundige organisatie. We hebben in onze andere vestigingen van Bergman Clinics inmiddels zoveel ervaring met oogzorg en hoe je deze zo optimaal mogelijk inricht. Zelf heb ik op meerdere locaties van Bergman Clinics gewerkt: Ede, Den Bosch en Amsterdam. Deze best practices kunnen we allemaal 1 op 1 overnemen. Tevens wordt het een hele mooie locatie. Dit is zowel voor de cliënten als de medewerkers erg prettig. Een erg leuke uitdaging om samen met het team deze focuskliniek goed neer te gaan zetten!” zo vertelt drs. Berkhout.

Later dit jaar uitbreiding van meerdere zorgprogramma's

Naast oogheelkundige zorg introduceert de nieuwe focuskliniek later dit jaar ook andere specialismen, waaronder Huid & Vaten (dermatologie & proctologie), Vrouw (gynaecologie) en KNO (keel, neus en oor). Hiermee biedt Bergman Clinics een uitgebreid zorgprogramma aan, zodat cliënten in Rijswijk en omgeving toegang hebben tot hoogwaardige medische behandelingen op verschillende terreinen.

Over Bergman Clinics Nederland

Bergman Clinics levert al ruim 30 jaar planbare zorg in hoog volume, onder meer op het gebied van orthopedie, oogzorg, huidzorg, gynaecologische zorg, maag- en darmonderzoek, KNO en plastische chirurgie. Bergman Clinics heeft ruim 75 focusklinieken in Nederland. Door deze superspecialisatie zijn de medische teams ervaren en bekwaam in de zorg die zij verlenen. In combinatie met hoge volumes leidt dit tot hoge zorguitkomsten en zeer tevreden cliënten. Dit blijkt onder meer uit het grote aantal beoordelingen (ruim 30.000) en de hoge waardering (gemiddeld 8,9) op Zorgkaart Nederland.

Bergman Clinics behoort tot de top 10 van meest doorverwezen zorginstellingen, met meer dan 230.000 verwijzingen door huisartsen per jaar en is daarmee een gevestigd onderdeel van het Nederlandse zorglandschap. Het zorgaanbod is toegankelijk voor iedereen en wordt vergoed door alle zorgverzekeraars in Nederland.

De opening van de nieuwe kliniek in Rijswijk in augustus 2023 zal het zorgaanbod van Bergman Clinics verder versterken en zorgen voor nog meer toegankelijke en kwalitatieve zorg voor de inwoners van Rijswijk en omliggende regio's.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!