Vooronderzoek

Oogchirurgie is precisiewerk. Daarom doen we voor elke behandeling een uitgebreid vooronderzoek. We leren alle details van uw ogen kennen en stemmen de behandeling daarop af. Wij werken erg zorgvuldig, zodat u na de behandeling zorgeloos kunt zien zonder bril of lenzen.


Tijdens het vooronderzoek brengt de optometrist of refractionist alle facetten van uw ogen in kaart met specialistische apparatuur. De oogarts analyseert de meetgegevens en bespreekt ze met u. Daarnaast vragen we u van alles over uw zicht en uw gezondheid. Ook controleren we de gezondheid van uw ogen. Zo komen we precies te weten of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie.

  • De vorm en dikte van uw hoornvlies meten we met de Orbscan en de Pentacam
  • De sterkte-afwijking van uw ogen (de benodigde correctie) bepalen we met de autorefractor
  • De 'OPD' controleert op onzuiverheden op het hoornvlies die het binnenvallende licht kunnen verstoren

Contactlenzen vooraf uit

Draagt u contactlenzen, dan is het belangrijk dat u deze in de weken voor het onderzoek niet indoet. Ze veranderen de vorm van het oog een beetje. Harde (zuurstof doorlatende) lenzen mag u tot 4 weken vooraf nog dragen; zachte contactlenzen tot 2 weken vooraf.

Regel vervoer terug

Tijdens het onderzoek krijgt u oogdruppels waardoor we beter in uw ogen kunnen kijken. U ziet daardoor tijdelijk wazig en hebt meer last van licht. Gedurende de hele dag kunt u hier last van houden. U kunt hiermee niet autorijden of fietsen. Kom dus samen met iemand naar het onderzoek of reis per openbaar vervoer, en neem een zonnebril mee.

Let op!

Een vooronderzoek kost €50. Deze kosten betaalt u op de dag van het onderzoek per pin in de kliniek. Kiest u na dit onderzoek voor een behandeling binnen 3 maanden, dan is het vooronderzoek gratis en wordt €50 in mindering gebracht op de factuur van uw behandeling. Kiest u er na dit onderzoek voor toch geen behandeling te ondergaan of is behandeling niet mogelijk, dan betaalt u alleen voor het onderzoek (€50). Bekijk hier de prijzen per behandeling. 

De uitkomsten van het vooronderzoek blijven 3 maanden betrouwbaar. Wacht u langer dan 3 maanden met de behandeling, dan moet het onderzoek opnieuw gedaan worden.

Eerlijke informatie

De keuze voor een behandeling maakt u niet alleen. U spreekt altijd met de oogarts die u later eventueel behandelt. Hij geeft een realistisch beeld van de behandelingen en het herstel, en zegt het ook eerlijk als het voor u misschien beter is uw ogen niet te laten laseren. Meestal is dan het implanteren van een voorzetlens of een vervangende lens een goed alternatief.

We bespreken altijd met u:

Plan uw vooronderzoek

Wilt u scherp zien zonder lenzen of bril? Maak dan een afspraak voor het vooronderzoek op één van de 6 locaties van Bergman Clinics | Ogen.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!