GA TERUG
De behandelingen
Open Dag op zaterdag
15 september
Open Dag op zaterdag 15 september
Ooglaseren en/of Cosmetische ChirurgieOoglaseren en/of Cosmetische ChirurgieMeer weten
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.

Toon submenu

De behandelingen

Wat is dat nou eigenlijk, ooglaseren? Bij een ooglaserbehandeling behandelt de oogarts het buitenste laagje van uw oog, het hoornvlies, met een laser. Daarmee verandert hij de manier waarop licht uw oog binnenkomt. Zo kunt u weer scherp zien, zónder bril of lenzen.

De voorloper van de ooglaserbehandeling stamt al uit de jaren '60 van de vorige eeuw. In de jaren '80 ontstond de moderne manier van ooglaseren. Die bestaat nu nog: beproefd, doeltreffend en betrouwbaar. Daarnaast ontwikkelen we steeds preciezere methodes voor een nog beter resultaat met nog minder impact op het oog. Dit noemen we minimaal invasief.

Kenmerken van moderne ooglaserbehandelingen:

  • Weinig ongemak tijdens en na de behandeling
  • Behandeling duurt zeer kort
  • Snel herstel
  • Blijvend betrouwbaar resultaatOoglaseren: zo werkt het

Met een uiterst precieze, computergestuurde laser haalt de oogarts kleine stukjes hoornvlies weg. Daarmee verandert de vorm van het hoornvlies. Precies zo dat het licht dat in uw ogen valt, op de juiste manier gebroken wordt en u weer scherp kunt zien. Om het overtollige stukje hoornvlies weg te halen, maakt de oogarts een kleine opening in het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies. Afhankelijk van de techniek is dat bijvoorbeeld een 'flapje' dat na de behandeling weer wordt dichtgeklapt of een piepklein sneetje.

Ooglaserbehandeling: kort en pijnloos

Bij elke ooglaserbehandeling worden de ogen verdoofd. Een behandeling is daardoor niet pijnlijk. De behandeling duurt tussen de 30 seconden en 10 minuten per oog. Meestal kunnen we beide ogen tegelijk behandelen. In totaal bent u ongeveer 2 uur in onze kliniek.

Onze ooglaserbehandelingen:

Lensimplantaties

Ook lensimplantaties worden steeds minder invasief. Bij het implanteren van een voorzetlens of een vervangende lens wordt het hele oog verdoofd. Voor een voorzetlens maakt de oogarts een sneetje in het hoornvlies, waardoor hij de lens naar binnenschuift en vastzet. Wordt uw eigen lens vervangen, dan is het sneetje wat dieper. De oogarts haalt eerst uw eigen lens weg en schuift dan de nieuwe op zijn plek.

Wij doen twee soorten lensimlantaties:

Risico's en complicaties

Complicaties bij refractiechirurgie zijn zeldzaam. Veel complicaties of bijwerkingen zijn te voorkomen door goede controle en het volgen van de aanwijzingen van de oogarts. Treden er toch complicaties op, dan kunnen we deze vrijwel allemaal verhelpen.

Bereid u goed voor met de behandel-app

Met de gratis Bergman Clinics Behandel App krijgt u de informatie gedoseerd in korte berichten op het moment dat het voor u écht relevant is. Voor, tijdens en na de behandeling. Download de app in de Appstore (iPhone, iPad) of via Google Play (Android).


Plan online afspraak Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.Filter op categorie
Uiterlijk en HuidUiterlijk en Huid
OogzorgOogzorg
BewegingszorgBewegingszorg

VrouwenzorgVrouwenzorg
Inwendige ZorgInwendige Zorg
Alle divisies
Alle divisiesBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Plan nu online een afspraak voor Oogzorg

U wilt een afspraak maken in één van onze Oogklinieken. U heeft de keuze uit een Quicktest of Vooronderzoek. Door het beantwoorden van de volgende vragen vindt u uit welk type afspraak het beste bij u past.

1) Is uw oogsterkte sinds minimaal één jaar stabiel?

2) Bent u tussen de 18 en 60 jaar oud?

3) Is de sterkte van uw ogen tussen -10 en +4?

4) Draagt u lenzen?

Neemt u alstublieft telefonisch contact met ons op voor het inplannen van de juiste afspraak. Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 088-9000 500 (optie 1, Oogzorg) van maandag t/m donderdag van 8.00 t/m 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 t/m 18.00 uur.

Wij verzoeken u vriendelijk om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken, via telefoonnummer: 088-9000 500

Wij adviseren u een Quicktest in te plannen. Dit is een kosteloos en vrijblijvend onderzoek dat 20 minuten duurt en door een Optometrist wordt uitgevoerd. De resultaten geven voor 90% inzicht voor uw geschiktheid voor een behandeling. Voordeel is dat u voorafgaand aan het onderzoek uw lenzen niet hoeft uit te doen en uw ogen niet gedruppeld worden. Bij gebleken geschiktheid komt u in aanmerking voor het uitgebreide vooronderzoek. Dit is noodzakelijk voor de behandeling.

Wij adviseren u een vooronderzoek in te plannen. Dit is een twee uur durend onderzoek dat door een optometrist én een oogarts wordt uitgevoerd. De meetresultaten worden gebruikt bij uw eventuele behandeling. Omdat er oogdruppels tijdens dit onderzoek worden gebruikt moet u er rekening mee houden dat u niet zelf naar huis kunt rijden omdat u van dichtbij niet scherp kunt zien. Klik hier voor de kosten voor het vooronderzoek.

Zachte lenzen mag u 2 weken aaneengesloten voorafgaand aan het vooronderzoek niet dragen

Harde lenzen mag u 4 weken aaneengesloten voorafgaand aan het vooronderzoek niet dragen