De behandelingen
Wat is dat nou eigenlijk, ooglaseren? Bij een ooglaserbehandeling behandelt de oogarts het buitenste laagje van uw oog, het hoornvlies, met een laser. Daarmee verandert hij de manier waarop licht uw oog binnenkomt. Zo kunt u weer scherp zien, zónder bril of lenzen.
De voorloper van de ooglaserbehandeling stamt al uit de jaren '60 van de vorige eeuw. In de jaren '80 ontstond de moderne manier van ooglaseren. Die bestaat nu nog: beproefd, doeltreffend en betrouwbaar. Daarnaast ontwikkelen we steeds preciezere methodes voor een nog beter resultaat met nog minder impact op het oog. Dit noemen we minimaal invasief.
Kenmerken van moderne ooglaserbehandelingen:
- Weinig ongemak tijdens en na de behandeling
- Behandeling duurt zeer kort
- Snel herstel
- Blijvend betrouwbaar resultaat
Ooglaseren: zo werkt het
Met een uiterst precieze, computergestuurde laser haalt de oogarts kleine stukjes hoornvlies weg. Daarmee verandert de vorm van het hoornvlies. Precies zo dat het licht dat in uw ogen valt, op de juiste manier gebroken wordt en u weer scherp kunt zien. Om het overtollige stukje hoornvlies weg te halen, maakt de oogarts een kleine opening in het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies. Afhankelijk van de techniek is dat bijvoorbeeld een 'flapje' dat na de behandeling weer wordt dichtgeklapt of een piepklein sneetje.
Ooglaserbehandeling: kort en pijnloos
Bij elke ooglaserbehandeling worden de ogen verdoofd. Een behandeling is daardoor niet pijnlijk. De behandeling duurt tussen de 30 seconden en 10 minuten per oog. Meestal kunnen we beide ogen tegelijk behandelen. In totaal bent u ongeveer 2 uur in onze kliniek.
Onze ooglaserbehandelingen:
Lensimplantaties
Ook lensimplantaties worden steeds minder invasief. Bij het implanteren van een voorzetlens of een vervangende lens wordt het hele oog verdoofd. Voor een voorzetlens maakt de oogarts een sneetje in het hoornvlies, waardoor hij de lens naar binnenschuift en vastzet. Wordt uw eigen lens vervangen, dan is het sneetje wat dieper. De oogarts haalt eerst uw eigen lens weg en schuift dan de nieuwe op zijn plek.
Wij doen twee soorten lensimplantaties:
Risico's en complicaties
Complicaties bij refractiechirurgie zijn zeldzaam. Veel complicaties of bijwerkingen zijn te voorkomen door goede controle en het volgen van de aanwijzingen van de oogarts. Treden er toch complicaties op, dan kunnen we deze vrijwel allemaal verhelpen.
Bereid u goed voor met de behandel-app
Met de gratis Bergman Clinics Behandel App krijgt u de informatie gedoseerd in korte berichten op het moment dat het voor u écht relevant is. Voor, tijdens en na de behandeling. Download de app in de Appstore (iPhone, iPad) of via Google Play (Android).