GA TERUG
Spierverslapping bovenooglid
Open Dag op zaterdag 29 juni Open Dag op zaterdag 29 juni
Kom naar de Open Dag Ooglaseren op zaterdag 29 juni. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht op weekdagen voor een gratis quicktest. Meld u hieronder aan of neem contact op via 088 - 9000 500.Kom naar de Open Dag Ooglaseren op zaterdag 29 juni. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht op weekdagen voor een gratis quicktest. Meld u hieronder aan of neem contact op via 088 - 9000 500.Meer weten
M. Koelewijn -62,
staar & vervanglens
M. Koelewijn -62, staar & vervanglens
"Beter zien betekent voor mij
onafhankelijkheid en vrijheid."
"Beter zien betekent voor mij onafhankelijkheid en vrijheid."Meer weten
Het zijn jouw ogen.. Het zijn jouw ogen..
Dus als je ze laat laseren,
dan echt niet zo maar ergens.
Dus als je ze laat laseren, dan echt niet zo maar ergens.Meer weten

Toon submenu

Spierverslapping bovenooglid

Bij een spierverslapping van het bovenooglid ptosis staat het bovenooglid te laag en hangt over de pupil. Mensen met deze klacht kunnen moeilijk onder hun bovenooglid doorkijken en hebben vaak de neiging het hoofd achterover te kantelen om het kijken te vergemakkelijken.

Bij een correctie van het ooglid wordt een dun sneetje gemaakt in de arcadeboog, waarna een stukje huid wordt weggehaald. Tevens wordt een stukje van de onderliggende spier en eventueel vetweefsel weggehaald. Het sneetje wordt vervolgens op een speciale manier gehecht, waardoor het litteken nauwelijks zichtbaar is

Daarnaast kan het best zo zijn dat er eveneens sprake is van een verslapte huid van het bovenooglid. Een correctie van de overtollige huid zal het ooglid echter niet in een hogere positie zetten, daar is een andere ingreep voor nodig.

De oorzaak van een spierverslapping van het bovenooglid ligt vaak bij een uitrekking van de dunne pees van de spier die het ooglid omhoog trekt. Andere meer zeldzame vormen kunnen komen door een afwijking van de spier die het ooglid omhoog trekt (meestal aangeboren) of de zenuwvoorziening van deze spier (bijvoorbeeld na een hersenbloeding).

Overigens kan het beeld van hangende oogleden ook door andere oogafwijkingen veroorzaakt worden.

                    - be-dermatochalasis-dd
Een ptosis van het bovenooglid. Het zicht wordt hier niet belemmerd door overhangende huid, maar omdat het ooglid zelf te laag hangt.
Mogelijke risico’s en complicaties

Uw oogarts zal van tevoren bekijken of het oog hinder van deze ingreep kan ondervinden. Bij droge ogen of een slechte ooglidfunctie kan dit het geval zijn en zal de oogarts de operatie afraden. Bovendien zijn er enkele zeldzame vormen van ptosis die de oogarts moet uitsluiten.

Bij elke operatie bestaat het risico van nabloeding en infectie, maar bij operaties aan de oogleden komt dit zelden voor. Om een nabloeding te voorkomen, adviseren wij u vooraf en vlak na de ingreep geen bloedverdunnende middelen en/of sommige pijnstillers te gebruiken, zoals aspirine (acetylsalicylzuur).

Hoewel de oogarts tijdens de operatie de stand van het ooglid controleert, zal de genezing ook van invloed zijn op de stand van het bovenooglid. Deze factoren maken dat er altijd een bepaalde onzekerheid bestaat over de precieze eindpositie van het ooglid: bij 10-15% van de patiënten kan het bovenooglid iets te laag of juist iets te hoog staan. Ook de vorm van het ooglid kan licht veranderen. Een nacorrectie is overigens lang niet altijd nodig.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.