Dokters in Dialoog | Dermatologie: Mohs' chirurgie

21 jun. 2022

Dermatoloog Emiel Brand vertelt in deze aflevering over premaligne aandoeningen, Mohs' chirurgie en schurft.

In deze aflevering gaat dermatoloog Emiel Brand in gesprek met huisarts Femke van Gennip over Mohs' chirurgie. Emiel is gecertificeerd om Mohs’ micrografische ingrepen uit te voeren en hij en Femke spreken onder andere over premaligne aandoeningen, de verwijscriteria en de voor- en nadelen van dit type behandeling. Maar ook de onderwerpen schurft en eczemateuze behandelingen komen aan bod. 

Na het luisteren van de podcast nog meer willen weten over mohs' chirurgie? U leest hier meer. Meer informatie over behandelingen van huidaandoeningen vindt u hier.

Femke van Gennip is huisarts en ook afgestudeerd in de biomedische wetenschappen. Sinds 2021 is ze mede-praktijkhouder in een in 2022 geheel vernieuwde huisartspraktijk in Doorn. Femke van Gennip vindt het belangrijk dat haar patiënten zich gehoord voelen en om laagdrempelig te zijn. Ze zet zich met hart en ziel voor hen in.

Emiel Brand heeft dermatologische ervaring opgedaan in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven en in het Diakonessenhuis in Utrecht/Zeist. Hierna volgde hij een opleiding tot Dermatoloog in het UMC Utrecht. Hij heeft uitgebreide dermatologische ervaring opgedaan in dermatochirurgie, oncologie, kinderdermatologie, psoriasis, eczeem en allergologie. Na zijn opleiding tot dermatoloog heeft drs. Brand nog een een extra opleiding gevolgd om zo als gecertificeerd Mohs’-dermatoloog Mohs’-micrografische ingrepen uit te kunnen voeren voor Bergman Clinics. Dit doet hij al vele jaren met veel interesse. Meer weten over Emiel Brand? Dat leest u hier.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!