Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Huidaandoeningen | Dermatologie
Erik Verzijl -51,
huidkanker
Erik Verzijl -51, huidkanker
"Ik ontdekte het plekje tijdens het scheren en wilde snel weten waar ik aan toe was""Ik ontdekte het plekje tijdens het scheren en wilde snel weten waar ik aan toe was"

Toon submenu

Huidaandoeningen | Dermatologie

Bij Bergman Clinics kunt u terecht voor volledige dermatologische zorg. Als u een huid, haar of nagelprobleem heeft, dan kunt u met een verwijzing van de huisarts terecht op het spreekuur van één van de dermatologen. U kunt hierbij denken aan eczeem, psoriasis, jeuk, verdachte plekjes, acne, huidkanker, overmatig zweten, moedervlekken, haarproblemen, nagelproblemen, sexueel overdraagbare aandoeningen en nog veel meer. Uw huid wordt onderzocht en zo nodig wordt aanvullend onderzoek ingezet zoals een huidbiopt of bloedonderzoek. Uitslagen ontvangt u op korte termijn en een vervolgplan wordt samen met u bepaald.  

Bij Bergman Clinics staan kwaliteit van de behandeling, klantvriendelijkheid en service centraal en er zijn geen wachtlijsten. Zo worden in Amsterdam en Rijswijk ook avondspreekuren gehouden. De dermatologen zijn kundig, patiëntgericht en werken volgens de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Het consult en de eventueel daar op volgende behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar volgens dezelfde regels als in het ziekenhuis.

Onverzekerde zorg bij huidaandoeningen

Ook als u een storende moedervlek of bultje heeft dat u graag om cosmetische redenen wil laten verwijderen, dan kan dat bij uitstek bij de dermatoloog, de specialist van de huid. Hiervoor hoeft u niet eerst naar de huisarts, omdat dit buiten de verzekerde zorg valt. Maakt u gerust een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Voor consulten en behandelingen zonder verwijzing gelden de passantentarieven.

De huid vormt het omhulsel van het lichaam en schermt daarmee de mens af van de buitenwereld. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en in meerdere opzichten belangrijk. De huid heeft een aantal vitale functies: u kunt ermee voelen, uw huid ademt, zorgt voor warmteregulatie van het lichaam en geeft bescherming tegen invloeden van buiten. 

De huid bestaat uit drie lagen:

bergmanclinics dwarsdoorsnede van de huid.jpg

De opperhuid | epidermis

Dit is de buitenste laag van de huid en bestaat voor het grootste deel uit hoorncellen. Deze cellen worden in de onderste laag van de opperhuid voortdurend nieuw gevormd en vermeerderen zich door deling. Door de continue aanmaak van nieuwe cellen worden de hoorncellen in opwaartse richting naar de oppervlakte van de huid geduwd. Wanneer de cellen hoog in de opperhuid komen te liggen gaan deze dood maar blijven een belangrijke functie vervullen. Deze dode hoornlaag vormt een sterk panser, dat moeilijk voor ziekteverwerkers doordringbaar is en bovendien de uitdroging van de huid tegengaat.

Uiteindelijk laat  de buitenste laag van de epidermis los  en wordt vervangen door een nieuwe laag aangezien er voortdurend nieuwe lagen door celdeling worden aangemaakt. Gemiddeld wordt de gehele opperlaag elke 30 dagen volledig vervangen.

Naast hoorncellen bevinden zich in de onderste laag van de opperhuid ook pigmentcellen. De pigmentcellen beschermen de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon.

De lederhuid |  Dermis

Deze huidlaag is een stevig constructie van bindweefsel. De lederhuid zorgt onder andere voor de elasticiteit en trekvastheid van de huid. Wanneer de huid verouderd of beschadigd door zonlicht neemt de elasticiteit en veerkracht af. De lederhuid wordt niet zoals de opperhuid vernieuwd. Een beschadiging van de lederhuid blijft altijd zichtbaar als litteken.

Het onderhuids bindweefsel

Deze laag scheidt de huid van spieren en pezen en bestaat voornamelijk uit vet, bindweefselschotten en bloedvaten. Het vet zorgt voor extra isolatie van het lichaam en is tevens een bron van energie. De dikte van deze huidlaag is wisselend.

Talgklieren

De talgklieren produceren talg dat bestaat uit een mengsel van allerlei vettige stoffen die de huid soepel houden en beschermen tegen uitdroging. Talgklieren liggen altijd naast een haarzakje en monden daarin uit. Zij zijn verspreid over de gehele huid, behalve op de handpalmen, de voetzolen en de lippen. Op iedere vierkante centimeter zijn er gemiddeld bijna honderd talgklieren. Op het midden van de borst en de rug, in het gezicht en op het behaarde hoofd loopt dit aantal op tot bijna duizend. Mensen met een hoge talgproductie hebben dan ook vaak vet haar.

Zweetklieren

Er zijn twee soorten zweetklieren. De zogenaamde eccriene zweetklieren spelen een belangrijke rol bij het regelen van de lichaamstemperatuur en komen over het gehele lichaam voor. Bij emoties scheiden vooral de klieren in het gezicht en de handpalmen veel zweet af. De apocriene zweetklieren bepalen de lichaamsgeur en spelen bij dieren een belangrijke rol bij de herkenning van de soort en het afbakenen van het leefgebied. Ze komen voor in de oksels en rond de geslachtsorganen. Bij de mens kan de lichaamsgeur een seksuele functie hebben.
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.