Vrouw

Onderzoek en Diagnose Bekkenbodemherstelpoli

Tekst a|A     Contrast +|--

Lichamelijk onderzoek

Tijdens uw bezoek doet de gynaecoloog ook een uitgebreid gynaecologisch onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar het functioneren van de bekkenbodemspieren, de doorbloeding van de vagina en schaamlippen en de aanwezigheid van littekens. Ook wordt gekeken naar  andere veranderingen die ontstaan zijn door bevallingen of de effecten van veroudering van de vagina. Daarnaast wordt gekeken of de organen in het kleine bekken niet verzakt zijn, of de plasbuis voldoende ondersteund wordt en of baarmoeder en eierstokken van normale grootte zijn.

Aanvullend onderzoek

De gynaecoloog bekijkt de baarmoeder en eierstokken met behulp van een echoscopisch onderzoek. Er wordt bijna altijd gebruik gemaakt van een echo via de schede. In een aantal gevallen zal een 3D-echoscopie van de bekkenbodem worden gemaakt om beter inzicht te krijgen in de schade aan de bekkenbodem.

Heeft u blaasklachten, dan kan er extra onderzoek nodig zijn naar de werking van uw blaas. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht of u een infectie aan uw urinewegen heeft (zoals een blaasontsteking). De gynaecoloog zal u ook vragen een plasdagboek bij te houden. Dit geeft belangrijke informatie over de blaasinhoud, hoe veel en hoe vaak u plast en over het urineverlies dat u eventueel heeft.
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.