Assisteer mij
Assisteer mij

Vrouw

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Onderzoek en Diagnose Bekkenbodemherstelpoli

Tekst a|A     Contrast +|--

Lichamelijk onderzoek

Tijdens uw bezoek doet de gynaecoloog ook een uitgebreid gynaecologisch onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar het functioneren van de bekkenbodemspieren, de doorbloeding van de vagina en schaamlippen en de aanwezigheid van littekens. Ook wordt gekeken naar  andere veranderingen die ontstaan zijn door bevallingen of de effecten van veroudering van de vagina. Daarnaast wordt gekeken of de organen in het kleine bekken niet verzakt zijn, of de plasbuis voldoende ondersteund wordt en of baarmoeder en eierstokken van normale grootte zijn.

Aanvullend onderzoek

De gynaecoloog bekijkt de baarmoeder en eierstokken met behulp van een echoscopisch onderzoek. Er wordt bijna altijd gebruik gemaakt van een echo via de schede. In een aantal gevallen zal een 3D-echoscopie van de bekkenbodem worden gemaakt om beter inzicht te krijgen in de schade aan de bekkenbodem.

Heeft u blaasklachten, dan kan er extra onderzoek nodig zijn naar de werking van uw blaas. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht of u een infectie aan uw urinewegen heeft (zoals een blaasontsteking). De gynaecoloog zal u ook vragen een plasdagboek bij te houden. Dit geeft belangrijke informatie over de blaasinhoud, hoe veel en hoe vaak u plast en over het urineverlies dat u eventueel heeft.
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.