Bekkenbodemherstelpoli

Behandelingstraject
3

Onderzoek en Diagnose Bekkenbodemherstelpoli

Lichamelijk onderzoek

Tijdens uw bezoek doet de gynaecoloog ook een uitgebreid gynaecologisch onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar het functioneren van de bekkenbodemspieren, de doorbloeding van de vagina en schaamlippen en de aanwezigheid van littekens. Ook wordt gekeken naar  andere veranderingen die ontstaan zijn door bevallingen of de effecten van veroudering van de vagina. Daarnaast wordt gekeken of de organen in het kleine bekken niet verzakt zijn, of de plasbuis voldoende ondersteund wordt en of baarmoeder en eierstokken van normale grootte zijn.

Aanvullend onderzoek

De gynaecoloog bekijkt de baarmoeder en eierstokken met behulp van een echoscopisch onderzoek. Er wordt bijna altijd gebruik gemaakt van een echo via de schede. In een aantal gevallen zal een 3D-echoscopie van de bekkenbodem worden gemaakt om beter inzicht te krijgen in de schade aan de bekkenbodem.

Heeft u blaasklachten, dan kan er extra onderzoek nodig zijn naar de werking van uw blaas. Er wordt bijvoorbeeld onderzocht of u een infectie aan uw urinewegen heeft (zoals een blaasontsteking). De gynaecoloog zal u ook vragen een plasdagboek bij te houden. Dit geeft belangrijke informatie over de blaasinhoud, hoe veel en hoe vaak u plast en over het urineverlies dat u eventueel heeft.


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.