Assisteer mij
Assisteer mij

Vrouw

Blaas- en bekkenbodemklachten

"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Met 'Mijn Bergman Clinics' goed voorbereid en inzage in uw medisch dossier

Met 'Mijn Bergman Clinics' krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.

Behandeling pijn bij het plassen

Tekst a|A     Contrast +|--

De behandeling van deze klachten is zeer afhankelijk van de oorzaak van de klachten. Nadat de oorzaak is vastgesteld, kunnen onze artsen een behandelplan voorstellen. Daarin is veel mogelijk. Van fysiotherapie, medicatie, een operatie tot en met een gedragsverandering.

Hygiene

Bij jonge vrouwen zijn vaak adviezen over hygiëne en gebruik van de bekkenbodemspier belangrijk. Ook kan rondom de gemeenschap geadviseerd worden eenmalig een antibioticum tablet te gebruiken. Bij vrouwen na de overgang is één van de meest effectieve behandelingen is het inbrengen van een vrouwelijke hormoonzalf of tabletten. Hiermee komen de normale (beschermende) bacteriën weer terug. Gezien het feit dat deze behandeling alleen lokaal wordt toegepast zijn de risico’s erg klein. Onze artsen kunnen u daarover voorlichten.

Chronisch blaaspijnsyndroom

Bij het bestaan van een chronisch blaaspijnsyndroom is het vaak belangrijk de behandeling over meerdere trajecten te laten verlopen. Het behandelplan wordt opgesteld door ons team van gynaecologen, urologen, bekkenfysiotherapeuten, continentieverpleegkundigen en psycholoog of seksuoloog.

Behandeling gebeurt vaak met medicijnen, regelmatig in combinatie met gespecialiseerde bekkenfysiotherapie. Heel soms is een operatie de beste oplossing. Dit is echter zeer afhankelijk van de oorzaak van uw klachten.

Neem uw klachten serieus

Pijn bij het plassen is een veelvoorkomende klacht bij vrouwen. Meestal kan de huisarts deze klachten prima behandelen. Indien deze behandeling niet aanslaat, kan uw huisarts u doorverwijzen naar onze kliniek.

Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog vragen over blaasklachten en de mogelijke behandelingen bij Bergman Clinics, bel dan gerust op: 088 9000 500.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.