Pijn bij het plassen

Behandelingstraject
4

Behandeling pijn bij het plassen

De behandeling van deze klachten is zeer afhankelijk van de oorzaak van de klachten. Nadat de oorzaak is vastgesteld, kunnen onze artsen een behandelplan voorstellen. Daarin is veel mogelijk. Van fysiotherapie, medicatie tot en met een gedragsverandering.

Hygiene

Bij jonge vrouwen zijn vaak adviezen over hygiëne en gebruik van de bekkenbodemspier belangrijk. Ook kan rondom de gemeenschap geadviseerd worden eenmalig een antibioticum tablet te gebruiken. 

Bij vrouwen na de overgang is één van de meest effectieve behandelingen is het inbrengen van een vrouwelijke hormoon in de vagina. Dit kan in de vorm van zalf of tabletten. Hiermee komen de normale (beschermende) bacteriën weer terug. Het voordeel van lokale therapie ten opzichte van tabletten of pleisters is de lagere dosis hormonen die gebruikt kan worden om de effecten op andere organen, zoals borsten
en baarmoeder minimaal te laten zijn. Onze artsen kunnen u daarover voorlichten.

Als klachten van pijn bij het plassen al langer bestaan is het vaak belangrijk de behandeling over meerdere trajecten te laten verlopen. Het behandelplan wordt opgesteld door ons team van gynaecologen, urologen, bekkenfysiotherapeuten, continentieverpleegkundigen en psycholoog of seksuoloog.

Behandeling gebeurt vaak met medicijnen, regelmatig in combinatie met gespecialiseerde bekkenfysiotherapie. Heel soms is een operatie de beste oplossing. Dit is echter zeer afhankelijk van de oorzaak van uw klachten.

Neem uw klachten serieus

Pijn bij het plassen is een veelvoorkomende klacht bij vrouwen. Meestal kan de huisarts deze klachten prima behandelen. Indien deze behandeling niet aanslaat, kan uw huisarts u doorverwijzen naar onze kliniek.

Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog vragen over blaasklachten en de mogelijke behandelingen bij Bergman Clinics, bel dan gerust op: 088 9000 500.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!