GA TERUG
Behandeling pijn bij het plassen
website-1920x560px-0004-urineverlies.jpg
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."
imageHomepage
Met 'Mijn Bergman Clinics' goed voorbereid en inzage in uw medisch dossier Met 'Mijn Bergman Clinics' goed voorbereid en inzage in uw medisch dossier
Met 'Mijn Bergman Clinics' krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.Met 'Mijn Bergman Clinics' krijgt u de juiste informatie op het juiste moment. Voor, tijdens én na de behandeling.

Toon submenu

Behandeling pijn bij het plassen

De behandeling van deze klachten is zeer afhankelijk van de oorzaak van de klachten. Nadat de oorzaak is vastgesteld, kunnen onze artsen een behandelplan voorstellen. Daarin is veel mogelijk. Van fysiotherapie, medicatie, een operatie tot en met een gedragsverandering.

Hygiene

Bij jonge vrouwen zijn vaak adviezen over hygiëne en gebruik van de bekkenbodemspier belangrijk. Ook kan rondom de gemeenschap geadviseerd worden eenmalig een antibioticum tablet te gebruiken. Bij vrouwen na de overgang is één van de meest effectieve behandelingen is het inbrengen van een vrouwelijke hormoonzalf of tabletten. Hiermee komen de normale (beschermende) bacteriën weer terug. Gezien het feit dat deze behandeling alleen lokaal wordt toegepast zijn de risico’s erg klein. Onze artsen kunnen u daarover voorlichten.

Chronisch blaaspijnsyndroom

Bij het bestaan van een chronisch blaaspijnsyndroom is het vaak belangrijk de behandeling over meerdere trajecten te laten verlopen. Het behandelplan wordt opgesteld door ons team van gynaecologen, urologen, bekkenfysiotherapeuten, continentieverpleegkundigen en psycholoog of seksuoloog.

Behandeling gebeurt vaak met medicijnen, regelmatig in combinatie met gespecialiseerde bekkenfysiotherapie. Heel soms is een operatie de beste oplossing. Dit is echter zeer afhankelijk van de oorzaak van uw klachten.

Neem uw klachten serieus

Pijn bij het plassen is een veelvoorkomende klacht bij vrouwen. Meestal kan de huisarts deze klachten prima behandelen. Indien deze behandeling niet aanslaat, kan uw huisarts u doorverwijzen naar onze kliniek.

Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog vragen over blaasklachten en de mogelijke behandelingen bij Bergman Clinics, bel dan gerust op: 088 9000 500.


Volgende pagina'sBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.