Onderzoek pijn bij het plassen

Onderzoek bij pijn bij het plassen

Bij pijn bij het plassen doen wij uitgebreid onderzoek. Uit ervaring weten wij dat het achterhalen van de oorzaak een belangrijke stap is in de behandeling. Wij richten ons dan ook met name op het achterhalen van de oorzaken in plaats van het bestrijden van de symptomen. Naast het lichamelijk onderzoek nemen wij ruim de tijd om uw klachten met u te bespreken.

Bij deze klachten doen wij onderzoek, onder andere naar het functioneren van de blaas. Voor het eerste bezoek wordt gevraagd een plasdagboek bij te houden. Dit geeft belangrijke informatie over de blaasinhoud, hoe veel en hoe vaak u plast en over het urineverlies dat u eventueel heeft.

Vind hier de uitleg van het plasdagboek.

Het schema dat u vooraf invult vindt u hier.

Flowmetrie

Tijdens het eerste bezoek wordt de blaasfunctie getest. Dit gebeurt door u op een speciaal toilet te laten plassen, waarbij de straal kan worden gemeten (flowmetrie). De urine wordt nagekeken op een eventuele blaasontsteking. Ook wordt standaard een gynaecologisch onderzoek verricht om te kijken of er sprake is van een verzakking. Daarnaast kijken wij of er eventuele afwijkingen aan de baarmoeder en eierstokken zijn en wordt de kracht van uw bekkenbodemspier gemeten.


Ochtend-urine meenemen

We vragen u een U moet een potje ochtendurine mee te nemen nemen naar het consult, zodat we dit voor u kunnen onderzoeken. Op de ochtend van uw afspraak vangt u, nadat u zichzelf zonder zeep heeft gewassen, uw urine op. U laat het eerste beetje urine weglopen in het toilet waarna u wat urine opvangt in een schoon potje. Dit sluit u goed af. Bewaar de urine niet langer dan twee uur buiten de koelkast.


Aanvullend onderzoek

Indien de arts aanvullend onderzoek wil doen dan wordt er meestal een nieuwe afspraak gemaakt. Bij vrouwen met klachten van pijn bij het plassen is het soms nodig om in de blaas te kijken. Dit is mogelijk met een cystoscopie.

Cystoscopie

Een cystoscopie is een inwendig onderzoek van de plasbuis en de blaas. Dit onderzoek wordt uitgevoerd met een cystoscoop, een dunne holle buis De cystoscoop is aangesloten op een camera zodat u kunt meekijken op een scherm.

6458(7).jpg

Behandelingstraject:



Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!