GA TERUG
Oorzaak moeizame stoelgang
website-1920x560px-0004-urineverlies.jpg
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

Oorzaak moeizame stoelgang

De oorzaken van een moeizame stoelgang kunnen gelegen zijn in het voedingspatroon, maar ook in darm- of bekkenbodemafwijkingen.
Een moeizame stoelgang kan dus ontstaan door:

Verkeerde voedings- en leefgewoonten

Onvoldoende drinken of vezelarme voeding kunnen een negatieve invloed hebben op de stoelgang. Onvoldoende bewegen is ook niet bevorderlijk. Een combinatie van deze factoren ligt soms ten grondslag aan een moeizame stoelgang. Harde ontlasting is dan het gevolg.

Uitstellen van toiletbezoek

Uitstellen van toiletbezoek , ondanks aandrang, is niet bevorderlijk voor de ontlasting. In de endeldarm droogt de ontlasting namelijk uit, waardoor harde ontlasting ontstaat.

Verhoogde spanning in de bekkenbodem

Bij continue verhoogde spierspanning in de bekkenbodem worden ook de bloedvaten naar de huid rond de anus afgeklemd. Een tere en kwetsbare huid is dan het gevolg en dit kan pijn veroorzaken. Een functiestoornis in de bekkenbodem kan ook een oorzaak zijn. Veel mensen met deze klachten persen in plaats van te ontspannen om hun ontlasting kwijt te raken. De bekkenbodem kan op verschillende manieren getraind worden, ontspannen van de bekkenbodemspier of juist aanspannen afhankelijk van wat het probleem is.

Overige aandoeningen

In enkele gevallen wordt een moeizame stoelgang veroorzaakt door aandoeningen zoals bijvoorbeeld darmpoliepen of schildklierafwijkingen.

Bepaalde medicijnen

Sommige medicijnen kunnen verstopping als bijwerking hebben. Denk aan bepaalde kalmerende middelen, slaapmiddelen, staalpillen en langdurig gebruik van laxeermiddelenBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.