Brunelli- of 3LT-procedure

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg

Nabehandeling

Het gips en de metalen pennetjes worden na zes weken verwijderd. Hierna wordt begonnen met oefentherapie. Eventuele niet-oplosbare hechtingen worden na ongeveer 10 tot 14 dagen verwijderd.

Herstel

Bij ingrepen aan het polsgewricht kun je pijnklachten krijgen na de operatie die meestal goed reageren op pijnstillers en het hoog houden van de hand. Direct na de ingreep krijg je van ons een mitella en een pijnstiller waarvoor u ook een recept mee naar huis krijgt. De pols is nog enkele maanden gevoelig en stijf, maar na 3 maanden mag je weer volledig belasten. Ook op de langere termijn zal enige stijfheid van het polsgewricht (vergeleken met de gezonde, normale andere zijde) resteren. Met oefentherapie wordt deze stijfheid tot een minimum beperkt.

Complicaties

Na elke operatie kunnen complicaties optreden. Na deze ingreep kunnen de volgende complicaties optreden:

  • Letsel van een zenuw takje in het operatie gebied met als gevolg een verminderd of veranderd gevoel in deel van de huid
  • Stijfheid
  • Chronisch pijnsyndroom (CRPS/dystrofie)
  • Infectie
  • Bloeduitstorting
  • Wondgenezingsstoornissen

Na de operatie krijg je een brief mee met de telefoonnummers die je kunt bellen in geval van problemen binnen en buiten kantooruren.


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.