Cubitaal tunnel syndroom

Behandelingstraject

Oorzaken & symptomen

Klachten/symptomen Cubitaal Tunnel Syndroom

Typische klachten van een klem zittende zenuw in de cubitale tunnel zijn tintelingen in de pink en ringvinger. Door de druk op de zenuw krijgt u pijn ter hoogte van het telefoonbotje en onderarm en tintelingen in de pinkzijde van hand. Dit kan leiden tot krachtsverlies en problemen met de fijne motoriek. Dit geeft een onhandig gevoel, minder kracht, minder goede spreid- en sluitfunctie van de vingers en problemen met het vasthouden van bijvoorbeeld een sleutel of je merkt dat knoopjes dicht maken moeilijk wordt. Als de zenuw langdurig onder druk staat kan er een klauwstand optreden in de pink en ringvinger. Bij een langdurig cubitaal tunnel syndroom kan zelfs de spiermassa in de hand afnemen. Dit kan gemeten worden met behulp van een EMG (elektromyografie).

Oorzaak Cubitaal Tunnel Syndroom

In veel gevallen is de oorzaak van de aandoening niet duidelijk. Langdurig achter elkaar buigen van de elleboog, tijdens onze slaap bijvoorbeeld en langdurig steunen op elleboog zorgen ervoor dat de zenuw oprekt en dit kan de klachten veroorzaken. Het is dan ook beter om dit niet te doen als je klachten van dit syndroom hebt. De zenuw ligt bovendien erg oppervlakkig ter hoogte van de elleboog en is daardoor ook meer vatbaar voor druk. Daarnaast kan een ondiepe tunnel ervoor zorgen dat de zenuw makkelijk uit de tunnel glipt bij het buigen en strekken. Bij een klein aantal cliënten is een breuk van de elleboog de oorzaak.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.