SL-bandletsel

Behandelingstraject
4

De behandeling

Behandeling

Tot een paar maanden na het ongeval kan het SL-bandje nog met een botankertje worden gerepareerd. Mocht er onvoldoende van het SL-bandje over zijn om het te kunnen hechten, dan wordt het bandje op een andere manier ‘nagemaakt’, bijvoorbeeld door middel van een Brunelli of 3LT procedure.. Hierbij worden het bootvormig en maanvormig botje weer in de juiste stand gezet ten opzichte van elkaar.

Zodra er artrose is opgetreden, heeft het geen zin meer om een Brunelli of 3LT procedure te verrichten. Je zult na de ingreep pijnklachten houden omdat de pijn door de artrose veroorzaakt wordt en niet alleen door de standsafwijking van de polsbotjes. In dat geval praten we over een SLAC-wrist, ofwel Scapho Lunaire Advanced Collaps (vrij vertaald ‘verder gevorderde ineenstorting van het bootvormig/maanvormig botje’ en is er een andere behandeling mogelijk/nodig.

Operatietechniek

Voor deze ingreep wordt u een dag opgenomen. De ingreep vindt plaats onder narcose. Via een incisie over de bovenzijde van de pols wordt het polsgewricht geopend en het SL-bandje opgezocht. Meestal is het bandje van het bootvormig botje afgescheurd. De polsbotjes worden in de juiste stand gezet en met behulp van metalen pennetjes op hun plaats gehouden. Vervolgens wordt er een botankertje geplaatst in het bootvormig botje. Hieraan zitten hechtdraden bevestigd waarmee het SL-bandje gehecht kan worden. Na de procedure wordt de wond gesloten, meestal met oplosbaar hechtmateriaal en er wordt een gipsspalk aangelegd.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.