Totale polsartrodese

Behandelingstraject
1

Oorzaken & symptomen

Klachten/symptomen totale polsartrodese

De belangrijkste reden om de pols vast te zetten is pijn die bij de minste of geringste activiteit optreedt en veelal ook in rust of gedurende de nacht aanwezig is. Er wordt niet zomaar besloten tot deze ingreep. Vaak is er al een traject aan vooraf gegaan met spalktherapie, doorsnijden van kleine zenuwen in de pols, ontstekingsremmende pijnstillers en/of handtherapie en heeft betrokkene daar onvoldoende baat bij gehad. Als er geen andere chirurgische mogelijkheden zijn (waarbij dan meer beweging overblijft met toch een goede pijnvermindering), dan pas wordt deze operatie voorgesteld.

Oorzaak van totale polsartrodese

Het kraakbeen in een gewricht zorgt ervoor dat gewrichtsoppervlakken soepel en pijnloos over elkaar kunnen glijden. Ziekten zoals reuma, artrose, de ziekte van Kienböck, infecties en bandletsels kunnen het kraakbeen aantasten en pijnklachten veroorzaken.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!