Hyperhidrosis

Behandelingstraject
4

Behandeling hyperhidrosis

Er zijn verschillende behandelmethode voor hyperhidrosis. Bij Bergman Clinics | Huid & Vaten kunt u terecht voor de behandelingen:

Aluminiumchloride behandeling hyperhidrosis

Doormiddel van aluminiumchloride kan het te veel zweten aan de handen, voeten en in de oksels verminderen. Na het wassen van de huid met water en zeep, brengt u voor het slapen de vloeistof of crème aan op de huid.

Zorg dat de huid goed droog is wanneer u de vloeistof of crème met aluminiumchloride op de huid smeert. Na het smeren, kunt u uw huid droogblazen met een haardroger met koude lucht. Zo gaat de vloeistof of crème niet door het zweet van de huid af.

De volgende ochtend moet u de huid weer goed wassen. Voor het slapen kunt u de behandeling herhalen. Stopt het te veel zweten, dan vermindert u de behandeling. Bijvoorbeeld naar eenmaal per week of eenmaal per 2 weken. De behandeling met aluminiumchloride veroorzaakt soms irritatie van de huid.

Botuline-injecties behandeling hyperhidrosis

Hyperhidrosis behandelen we soms met botulinetoxine (Botox® of Dysport®). Dit wordt met kleine injecties in de huid gespoten. Dit doen we op die plaatsen waar te veel zweet wordt gemaakt. Bijvoorbeeld in de oksels. Het effect van deze behandeling is vaak zeer goed.

De injectie heeft helaas maar een tijdelijke werking. Na 3 tot 9 maanden komen de klachten van te veel zweten meestal weer terug. De behandeling moet dus geregeld worden herhaald. De injecties met botulinetoxine zijn pijnlijk. Vooral aan de handen. We behandelen de handen alleen met botulinetoxine als we een speciale verdoving gebruiken. Aan de handen bestaat het risico dat de spieren van de hand enkele weken tot maanden verlamd raken.

Anticholinergica

Anticholinergica zijn geneesmiddelen die via de zenuwen het zweten kunnen verminderen. Anticholinergica neemt u in tabletvorm in. Deze medicijnen geven soms bijwerkingen. Denk aan wazig zien, een droge mond, slechter slapen en een slechte ‘stoelgang’.

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden van hyperhidrosis bij Bergman Clinics? U kunt gerust even bellen op 088 9000 500. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. Tevens is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen.

 

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!