Huid & Vaten

Erik Verzijl -51, huidkanker

"Ik ontdekte het plekje tijdens het scheren en wilde snel weten waar ik aan toe was"

Behandeling hyperhidrosis

Tekst a|A     Contrast +|--

Er zijn verschillende behandelmethode voor hyperhidrosis. Bij Bergman Clinics | Huid & Vaten kunt u terecht voor de behandelingen:

Aluminiumchloride behandeling hyperhidrosis

Doormiddel van aluminiumchloride kan het te veel zweten aan de handen, voeten en in de oksels verminderen. Na het wassen van de huid met water en zeep, brengt u voor het slapen de vloeistof of crème aan op de huid.

Zorg dat de huid goed droog is wanneer u de vloeistof of crème met aluminiumchloride op de huid smeert. Na het smeren, kunt u uw huid droogblazen met een haardroger met koude lucht. Zo gaat de vloeistof of crème niet door het zweet van de huid af.

De volgende ochtend moet u de huid weer goed wassen. Voor het slapen kunt u de behandeling herhalen. Stopt het te veel zweten, dan vermindert u de behandeling. Bijvoorbeeld naar eenmaal per week of eenmaal per 2 weken. De behandeling met aluminiumchloride veroorzaakt soms irritatie van de huid.

Botuline-injecties behandeling hyperhidrosis

Hyperhidrosis behandelen we soms met botulinetoxine (Botox® of Dysport®). Dit wordt met kleine injecties in de huid gespoten. Dit doen we op die plaatsen waar te veel zweet wordt gemaakt. Bijvoorbeeld in de oksels. Het effect van deze behandeling is vaak zeer goed.

De injectie heeft helaas maar een tijdelijke werking. Na 3 tot 9 maanden komen de klachten van te veel zweten meestal weer terug. De behandeling moet dus geregeld worden herhaald. De injecties met botulinetoxine zijn pijnlijk. Vooral aan de handen. We behandelen de handen alleen met botulinetoxine als we een speciale verdoving gebruiken. Aan de handen bestaat het risico dat de spieren van de hand enkele weken tot maanden verlamd raken.

Anticholinergica

Anticholinergica zijn geneesmiddelen die via de zenuwen het zweten kunnen verminderen. Anticholinergica neemt u in tabletvorm in. Deze medicijnen geven soms bijwerkingen. Denk aan wazig zien, een droge mond, slechter slapen en een slechte ‘stoelgang’.

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden van hyperhidrosis bij Bergman Clinics? U kunt gerust even bellen op 088 9000 500. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. Tevens is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen.

 

Stappen in het behandelingstraject:Veelgestelde vragen

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Toon uitgelichte items / alle items

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact opInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png