Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Keelamandelen verwijderen bij kinderen

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen keelamandelen

Symptomen

Snurken en apneu

Soms zijn de keel- en neusamandelen zo groot, dat uw kind erdoor gaat snurken. En in ernstige gevallen kan tijdens de slaap de ademhaling zelfs stokken. Dat noemen we ‘obstructief slaapapneu’.

Ontsteking

Door bacteriën of een virus kunnen de amandelen ontstoken raken. Een ontsteking van de keelamandel wordt een tonsillitis genoemd. Uw kind heeft dan pijn in de keel, problemen met slikken en/of koorts.

Abces

Een keelamandelontsteking kan zich ook bij kinderen uitbreiden tot een abces. Maar dat komt heel weinig voor. Bij een abces is de holte tussen keelamandel en keelwand met pus gevuld. Als het abces onbehandeld blijft, kan dat leiden tot ernstige situaties.

 

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.