Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes bij kinderen

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose trommelvliesbuisjes

Diagnose

De diagnose wordt in eerste instantie gesteld op basis van de klachten, zoals herhaalde oorontstekingen (met of zonder loopoor) en soms koorts. Ook kan langere tijd slechter horen, waardoor de ontwikkeling van de spraak achterblijft, in deze richting wijzen.
Bij onderzoek zien we vaak een mat, soms roodachtig trommelvlies dat een beetje naar binnen is getrokken. Verder komt vocht achter het trommelvlies vaak voor: het al genoemde lijmoor.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.