Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes bij kinderen

Behandelingstraject
3

Onderzoek en diagnose trommelvliesbuisjes

Diagnose

De diagnose wordt in eerste instantie gesteld op basis van de klachten, zoals herhaalde oorontstekingen (met of zonder loopoor) en soms koorts. Ook kan langere tijd slechter horen, waardoor de ontwikkeling van de spraak achterblijft, in deze richting wijzen.
Bij onderzoek zien we vaak een mat, soms roodachtig trommelvlies dat een beetje naar binnen is getrokken. Verder komt vocht achter het trommelvlies vaak voor: het al genoemde lijmoor.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.