Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes bij kinderen

Behandelingstraject
4

Behandeling trommelvliesbuisjes

Behandeling

Met het plaatsen van een trommelvliesbuisje ontstaat een open verbinding tussen het middenoor en de uitwendige gehoorgang. Hierdoor wordt de druk in het middenoor weer gelijk aan die van de buitenlucht. Door de betere ventilatie (beluchting) van het middenoor kan het slijmvlies zich herstellen.
De ingreep verkleint de kans op acute middenoorontstekingen. Bovendien kan het gehoor van uw kind verbeteren.

 - Bewegen - operatie-trommelvliesbuisjes-03.jpg

De ingreep vindt plaats in onze kliniek in Hilversum en duurt hooguit 10 minuten. Uw kind wordt onder volledige narcose gebracht en merkt niets van de ingreep.

Eerst maakt de arts een sneetje in het trommelvlies. Daarna wordt het vocht weggezogen en kan de arts het trommelvliesbuisje plaatsen. Dat komt als een boordenknoopje in het trommelvlies te zitten.
Het ene uiteinde steekt in het middenoor en het andere in de gehoorgang. Na enkele maanden, soms zelfs na een jaar, groeit het buisje spontaan uit het trommelvlies. Het gaatje sluit zich daarna vanzelf.

 


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.