Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes bij kinderen

Behandelingstraject
4

Behandeling trommelvliesbuisjes

Behandeling

Met het plaatsen van een trommelvliesbuisje ontstaat een open verbinding tussen het middenoor en de uitwendige gehoorgang. Hierdoor wordt de druk in het middenoor weer gelijk aan die van de buitenlucht. Door de betere ventilatie (beluchting) van het middenoor kan het slijmvlies zich herstellen.
De ingreep verkleint de kans op acute middenoorontstekingen. Bovendien kan het gehoor van uw kind verbeteren.

 - Bewegen - operatie-trommelvliesbuisjes-03.jpg

De ingreep vindt plaats in onze kliniek in Hilversum en duurt hooguit 10 minuten. Uw kind wordt onder volledige narcose gebracht en merkt niets van de ingreep.

Eerst maakt de arts een sneetje in het trommelvlies. Daarna wordt het vocht weggezogen en kan de arts het trommelvliesbuisje plaatsen. Dat komt als een boordenknoopje in het trommelvlies te zitten.
Het ene uiteinde steekt in het middenoor en het andere in de gehoorgang. Na enkele maanden, soms zelfs na een jaar, groeit het buisje spontaan uit het trommelvlies. Het gaatje sluit zich daarna vanzelf.

 


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.