Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes bij kinderen

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg trommelvliesbuisjes

Na behandeling

Een kind heeft niet vaak pijn na de plaatsing van trommelvliesbuisjes. Is het oor toch gevoelig of pijnlijk, dan mag u paracetamol geven.

Soms loopt er na de ingreep gedurende enkele dagen wat vocht en helder bloed uit het oor. Dit is onschuldig.

Op de dag van de ingreep kan uw kind wat koorts krijgen, oplopend tot 39 graden. U kunt dan paracetamol geven. De koorts zal meestal gaan zakken en wegblijven.

Probeer de eerste 2 weken na de ingreep echt te voorkomen dat er water in de oren komt. Laat uw kind dus niet in bad en/of zwemmen. Daarna mag dat wel weer.

Soms zal uw kind niet meteen beter kunnen horen. Pas na 2 weken is het gehoor weer optimaal.

Risico’s en complicaties

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes geeft heel zelden complicaties. Soms ontstaat een langer durend loopoor, waarvoor behandeling met oordruppels en eventueel antibiotica noodzakelijk is.
In een enkel geval (ongeveer 2%) blijft er een gaatje in het trommelvlies nadat het buisje is uitgegroeid. Zo nodig kan dat met een operatie worden gesloten.

Gehoorverlies door het plaatsen van een trommelvliesbuisje komt niet voor.

Voor de meeste kinderen is de algehele narcose en het plaatsen van trommelvliesbuisjes een ingrijpende gebeurtenis. Zij kunnen hierdoor angstig zijn of zich ongewoon gedragen: soms dromen ze ‘eng’, maar ook agressie of juist grote aanhankelijkheid komen voor. Ieder kind verwerkt de ingreep en de ziekenhuisopname op zijn eigen manier.

 


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.