Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Aandoeningen aan het oor

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen ooraandoeningen

Oorzaken van oorklachten

Bij oorklachten kan een ingreep zinvol zijn, vooral als er een probleem is met de gehoorgang, het trommelvlies of het middenoor. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een middenoorontsteking die niet geneest. Als geneesmiddelen (oordruppels en/of antibiotica) niet werken, kan een ingreep de oplossing bieden.
  • Een gaatje in het trommelvlies, bijvoorbeeld door een ontsteking of een klap op het oor.
  • De keten van gehoorbeentjes die niet goed functioneert. Soms is de stijgbeugel door overmatige botgroei minder beweeglijk dan normaal. Hierdoor ontstaat gehoorverlies. Maar ontstekingen kunnen de gehoorbeentjes ook aantasten, waardoor de werking ervan verslechtert.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.