Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Aandoeningen aan het oor

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen ooraandoeningen

Oorzaken van oorklachten

Bij oorklachten kan een ingreep zinvol zijn, vooral als er een probleem is met de gehoorgang, het trommelvlies of het middenoor. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een middenoorontsteking die niet geneest. Als geneesmiddelen (oordruppels en/of antibiotica) niet werken, kan een ingreep de oplossing bieden.
  • Een gaatje in het trommelvlies, bijvoorbeeld door een ontsteking of een klap op het oor.
  • De keten van gehoorbeentjes die niet goed functioneert. Soms is de stijgbeugel door overmatige botgroei minder beweeglijk dan normaal. Hierdoor ontstaat gehoorverlies. Maar ontstekingen kunnen de gehoorbeentjes ook aantasten, waardoor de werking ervan verslechtert.

Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.