Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes

Behandelingstraject
4

Behandeling trommelvliesbuisjes


Behandeling

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes moet zorgen voor een open verbinding tussen het middenoor en de uitwendige gehoorgang. Hierdoor wordt het middenoor beter geventileerd (belucht) en kan het vocht oplossen. Vaak is gehoorverbetering het resultaat. Door de buisjes kan een drukgevoel op het oor verminderen, net als de frequentie van oorontstekingen.

Bij volwassenen worden trommelvliesbuisjes meestal onder lokale verdoving geplaatst. Dan hoeft u geen speciale voorbereidingen te treffen. Maar soms wordt gekozen voor een algehele narcose. Dan zal de ingreep altijd in onze kliniek in Hilversum worden verricht.

Om het opgehoopte vocht te verwijderen, plaatst de kno-arts een buisje in het trommelvlies. Hierdoor wordt de druk in het middenoor weer gelijk aan die van de buitenlucht, zodat het slijmvlies zich kan herstellen. Na het maken van een sneetje in het trommelvlies, wordt het vocht weggezogen en wordt het buisje als een boordenknoopje in het trommelvlies geplaatst. Het ene uiteinde steekt in het middenoor en het andere in de gehoorgang. Na enige maanden, soms zelfs na een jaar, groeit het buisje spontaan uit het trommelvlies, waarna het gaatje zich vanzelf sluit.

  - Bewegen - operatie-trommelvliesbuisjes-03.jpg

De ingreep duurt ongeveer 10 minuten. Met een plaatselijke verdoving kunt u direct naar huis. Bij algehele narcose mag dit zodra u goed wakker bent.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.