Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes

Behandelingstraject
4

Behandeling trommelvliesbuisjes


Behandeling

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes moet zorgen voor een open verbinding tussen het middenoor en de uitwendige gehoorgang. Hierdoor wordt het middenoor beter geventileerd (belucht) en kan het vocht oplossen. Vaak is gehoorverbetering het resultaat. Door de buisjes kan een drukgevoel op het oor verminderen, net als de frequentie van oorontstekingen.

Bij volwassenen worden trommelvliesbuisjes meestal onder lokale verdoving geplaatst. Dan hoeft u geen speciale voorbereidingen te treffen. Maar soms wordt gekozen voor een algehele narcose. Dan zal de ingreep altijd in onze kliniek in Hilversum worden verricht.

Om het opgehoopte vocht te verwijderen, plaatst de kno-arts een buisje in het trommelvlies. Hierdoor wordt de druk in het middenoor weer gelijk aan die van de buitenlucht, zodat het slijmvlies zich kan herstellen. Na het maken van een sneetje in het trommelvlies, wordt het vocht weggezogen en wordt het buisje als een boordenknoopje in het trommelvlies geplaatst. Het ene uiteinde steekt in het middenoor en het andere in de gehoorgang. Na enige maanden, soms zelfs na een jaar, groeit het buisje spontaan uit het trommelvlies, waarna het gaatje zich vanzelf sluit.

  - Bewegen - operatie-trommelvliesbuisjes-03.jpg

De ingreep duurt ongeveer 10 minuten. Met een plaatselijke verdoving kunt u direct naar huis. Bij algehele narcose mag dit zodra u goed wakker bent.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.