Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliesbuisjes

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg trommelvliesbuisjes

Na behandeling

Er zijn zelden pijnklachten na de plaatsing van trommelvliesbuisjes. Is het oor toch gevoelig of pijnlijk, dan mag u paracetamol gebruiken.

Soms kan er na de ingreep gedurende enkele dagen wat vocht en helder bloed uit het oor lopen. Dit is onschuldig.

U krijgt een recept voor oordruppels. Als er na 2 dagen nog vocht uit het oor loopt, kunt u beginnen met druppelen: 3x per dag 3 druppels gedurende 1 week. Loopt er na die week nog steeds vocht uit het oor, neem dan contact op met de kliniek.
Het komt voor dat de arts adviseert direct na de plaatsing van de trommelvliesbuisjes te beginnen met oordruppels.

Op de dag van de ingreep kan er wat koorts optreden, oplopend tot 39 graden. U kunt dan paracetamol nemen. Meestal zakt daarna de koorts en blijft weg.

Probeer de eerste 2 weken na de ingreep echt te voorkomen dat er water in de oren komt. Ga dus niet in bad en ga niet zwemmen. Daarna mag dat wel weer.

Soms zult u niet meteen beter kunnen horen. Pas na 2 weken is het gehoor weer optimaal.


Risico’s en complicaties

De complicaties van het plaatsen van trommelvliesbuisjes zijn gering. Soms ontstaat een langer durend loopoor, waarvoor behandeling met oordruppels en eventueel antibiotica noodzakelijk is. In een enkel geval (ongeveer 2%) kan na het uitgroeien van een buisje een gaatje in het trommelvlies overblijven. Zo nodig kan dat met een operatie worden gesloten.

Gehoorverlies door het plaatsen van een trommelvliesbuisje komt niet voor.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.