Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Trommelvliessluiting

Behandelingstraject
5

Resultaat en nazorg trommelvliessluiting

Na de operatie

Na de operatie heeft u een tampon en hechtingen in het oor, waardoor u waarschijnlijk minder of dof gehoor heeft. Ook is een oorverband aangelegd. De tampon wordt na 1 of enkele dagen verwijderd op de polikliniek en de hechtingen na 1 week.

Pijn

Een trommelvliessluiting is na afloop in het algemeen niet pijnlijk. Een lichte pijn in en om het oor is echter wel mogelijk. Ook kan wat spierpijn in de nek optreden, evenals enige duizeligheid. Dit komt doordat het evenwichtsorgaan dicht in de buurt van het operatiegebied ligt. Het gaat meestal snel over.

Leefregels na de operatie

Een aantal leefregels na de operatie:

 • Sporten mag na 4-6 weken.
 • Vliegen na 6 weken.
 • Zwemmen na 6 weken.
 • Lichte werkzaamheden of school na 1 week.
 • Zware werkzaamheden na 4 weken.
 • Oor gedurende 4 weken drooghouden (met douchen bijvoorbeeld bekertje plaatsen op het oor).
 • Niezen met geopende mond.
 • Neus niet snuiten.

 

Complicaties

Elke operatie heeft een kans op complicaties. Bij operaties zoals de trommelvliessluiting is de kans op een complicatie echter zeer klein.

Mogelijke complicaties van deze operatie zijn een ontsteking van het operatiegebied en/of smaakstoornissen op de tong. Bij een infectie wordt antibiotica voorgeschreven. De smaakstoornissen verdwijnen vaak na enkele weken tot maanden. Duizeligheid en afname van het gehoor kunnen ook voorkomen, maar zijn vrijwel altijd van tijdelijke aard. Een aantasting van de aangezichtszenuw, leidend tot verminderde werking van de aangezichtsspieren, is uiterst zeldzaam.

Tot slot kan het voorkomen dat het gaatje toch weer open gaat. Dit kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de grootte van het gaatje, infectie of de kwaliteit van het trommelvlies. Zo nodig kan dan een 2e operatie plaatsvinden.

 

 

 

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
 • Resultaat van de behandeling
 • Veiligheid
 • Cliëntgerichtheid
 • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Bij welke vestigingen kan ik terecht?


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.