Assisteer mij
Assisteer mij

KNO

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Trommelvliessluiting

Tekst a|A     Contrast +|--

Het trommelvlies is een vlies aan het einde van uw gehoorgang. Het is de overgang van de gehoorgang naar het middenoor. Het trommelvlies geeft geluidstrillingen door aan de gehoorbeentjes in het middenoor. Deze geven de trillingen weer door aan het binnenoor, waarmee u feitelijk hoort.
Aanleiding voor sluiting van het trommelvlies

Soms kan het trommelvlies kapot gaan. Er zit dan een scheur of een gat in het trommelvlies. Dit heet ook wel een trommelvliesperforatie.

Het ontstaan van een gaatje in het trommelvlies kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld trauma (een klap op het oor) of oorontstekingen.
Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.