Assisteer mij
Assisteer mij

KNO

Ook in deze tijden kunt u snel terecht in onze focusklinieken.

Anesthesie

Tekst a|A     Contrast +|--

Veel behandelingen worden gedaan onder anesthesie (ook bekend als narcose of een algehele verdoving). Bergman Clinics werkt met zeer ervaren anesthesiologen, die meestal ook in een groot ziekenhuis werken en over de meest recente ontwikkelingen weten in hun vak.
Anesthesie

Deze arts (medisch specialist) zorgt voor dat u tijdens de operatie een veilige narcose krijgt. Zij zorgen ervoor dat uw anesthesie veilig verloopt . Na de operatie zijn zij ook betrokken bij uw welzijn: comfort, pijnbestrijding waar nodig.

Voorbereiding

Voordat u geopereerd wordt zal de anesthesioloog u eerst een aantal vragen stellen, onder andere over uw medicijngebruik, gezondheid, allergieën voor bepaalde medicijnen of eventuele eerdere operaties. Vervolgens wordt er besproken wat voor soort verdoving u zult ondergaan en wat de regels zijn op het moment dat u bij ons geopereerd gaat worden.

Tijdens de operatie blijven onze anesthesioloog en anesthesieassistenten bij u en zorgen ervoor dat u de verdoving veilig en comfortabel ondergaat.

Soorten verdoving

Algehele anesthesie (narcose)

Deze vorm van anesthesie staat ook wel bekend als ‘narcose’. Bij algehele anesthesie wordt uw hele lichaam verdoofd en bent u in een diepe kunstmatige slaap. Als u onder narcose gaat bewaakt de anesthesioloog al uw vitale lichaamsfuncties zoals uw hartslag, ademhaling en bloeddruk. U bent tijdens de operatie aangesloten op de bewakingsapparatuur. Volwassenen krijgen via een infuus slaapmiddelen toegediend en kinderen krijgen een kapje op waardoor ze een slaapverwekkende damp inademen. Bij algehele anesthesie merkt u niets van de operatie. Ook achteraf kunt u zich niets van de operatie herinneren.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.