Darm

De darmen behoren tot het spijsverteringsstelsel van het lichaam. Het gehele spijsverteringssysteem wordt gebruikt om voedsel te verteren. De darmen vervullen een belangrijke rol in het gehele spijsverteringsstelsel van de mens. Via de darmwand worden voedingsstoffen in het bloed opgenomen en wordt vocht onttrokken. De bacteriën die in de darm leven spelen in dit proces ook een belangrijke rol. De bacteriën zorgen er namelijk voor dat de voedingsstoffen worden afgebroken en daarmee gemakkelijk kunnen worden opgenomen.

Door een aantal adviezen in acht te nemen, kunt u zelf al werken aan de gezondheid van uw darmen.


Door een aantal adviezen in acht te nemen, kunt u zelf al werken aan de gezondheid van uw darmen.

Goede voeding

Het is belangrijk om gevarieerd te eten, zodat u alle voedingsstoffen binnen krijgt die u nodig heeft. Zorg er ook voor dat uw voedsel vezelrijk is. Het streven is om dagelijks 30 (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) vezels te eten. Voedingsvezels zijn onontbeerlijk voor het gezond houden van de darmen. In combinatie met voldoende vocht zorgen ze voor een soepele ontlasting en een vlotte stoelgang. Ook bij diarree kunt u het beste gewoon een vezelrijke voeding gebruiken. Producten waar veel voedingsvezels inzitten, zijn: volkorenbrood, volkoren pasta (macaroni, spaghetti), zilvervliesrijst, fruit en groenten.

Lees meer

Niet gevonden wat u zocht?

Alle behandelingen Zoek op lichaamsdeel
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.