Alkmaar
Keesomstraat 14
1821 BS Alkmaar
Pijn bij het vrijen kan veel verschillende oorzaken hebben. Veel gehoorde klachten zijn huidirritaties, het gevoel dat er iets in de weg zit of scheurtjes, urineverlies, blaasontsteking en buikpijn. Wij bieden vanuit verschillende disciplines een oplossing voor dit probleem.
Pijn bij het vrijen komt vaak voor. 20% van de vrouwen (ook al bij 20-jarigen) heeft last van één of meerdere seksuele klachten. 5,5 % van deze vrouwen heeft last van pijn bij het vrijen (dyspareunie). Een derde van deze vrouwen zoekt hiervoor hulp. Het kan gaan om pijnklachten bij de ingang van de vagina maar ook dieper in de buik/schede. Als u vaak pijn ervaart tijdens het vrijen is het logisch dat u minder zin krijgt om te vrijen. Het is niet ongebruikelijk dat de zin na verloop van tijd helemaal verdwijnt als gevolg van de pijnklachten. In onze kliniek wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken die meespelen bij de pijnklachten.
Veel vrouwen hebben last van branderige of schrijnende pijn bij de ingang van de vagina voor, tijdens of na het vrijen. Ook het plassen nadien kan nogal eens een branderig gevoel geven. Een mogelijk oorzaak van de pijn bij de vaginaopening kan zijn dat u onbewust de bekkenbodemspieren aanspant. Pijnklachten zijn vaak zowel oorzaak als gevolg van dit onbewuste aanspannen, waardoor de ingang van de vagina nauwer wordt. Zo ontstaat gemakkelijk een vicieuze cirkel: doordat het vrijen pijn doet is het logisch dat u een volgende keer bang bent dat het opnieuw pijn gaat doen. Bij deze gedachte wordt de vagina minder vochtig, wat weer leidt tot meer pijn.
Sommige vrouwen ervaren een diepe pijn in de buik of bekkenbodem tijdens het vrijen. Vaak treedt deze pijn alleen op bij een bepaalde houding. De diepe pijn kan ontstaan doordat de penis tegen de baarmoedermond aanstoot. Ook darmafwijkingen zoals een spastische dikke darm, obstipatie of gynaecologische aandoeningen (bijvoorbeeld endometriose) kunnen dit soort pijnklachten veroorzaken. Sommige vrouwen hebben buikpijn of bekkenbodempijn na de gemeenschap. Het kan dan gaan om een soort spierpijn, doordat de bekkenbodemspieren heel gespannen zijn geweest tijdens het vrijen.
Maak een afspraak met uw huisarts. Veelal kan een eerste behandeling door haar/hem al worden ingezet. Voor een bezoek aan onze kliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts.
Heeft u na het lezen van de informatie op de website nog vragen over pijnklachten bij het vrijen en de mogelijke behandelingen bij Bergman Clinics, bel dan gerust op: 088 9000 500.
De brochure Bekkenbodemklachten kunt u hier downloaden.
Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.
Bekijk toegangstijdenBij welke vestigingen kan ik terecht?
Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
Onze telefonische wachttijd is langer dan normaal. Gebruik mijnbergmanclinics.nl om afspraken te beheren, je dossier in te zien, afspraakinformatie te bekijken, correspondentie te volgen, persoonsgegevens te controleren of aan te vullen en herhaalrecepten op te vragen.