De behandeling

Behandelingstraject

Binnen krullend en afstaand ooglid

Het goed functioneren van de ogen hangt mede af van de positie en functie van de oogleden. Bovendien hebben de oogleden grote invloed op het uiterlijk. Bij ooglidproblemen gaat het meestal om een verslapte huid van de boven- of onderoogleden (dermatochalasis). Soms is het bovenooglid te laag (ptosis) en moet de spier iets worden ingekort. 

Bij een onderooglidcorrectie wordt een onderscheid gemaakt tussen een afstaand (ectropion) en binnen krullend ooglid (entropion).

Binnen krullend ooglid (entropion)

Bij een binnen krullend ooglid is het onderooglid naar binnen gedraaid zodat de wimpers tegen het oog schuren. De oorzaak is meestal een verslapping van het onderooglid waardoor het instabiel wordt. Met toenemende leeftijd wordt het ooglid slapper. Lees hier meer over de behandeling van een naar binnen krullend ooglid.

Afstaand ooglid (ectropion)

Bij een afstaand ooglid (ectropion) is het onderooglid naar buiten gedraaid. De conjunctiva aan de binnenzijde van het ooglid is nu zichtbaar en zal uitdrogen. De oorzaak is meestal een verslapping van het onderooglid waardoor het instabiel wordt. Lees meer over de behandeling van een afstaand ooglid.

Meer weten over de ooglidchirurgie behandeling bij Bergman Clinics? U kunt gerust even bellen op 088 9000 500. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. Tevens is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen.

 

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.