Ogen

Informatie Coronavirus

Na ingeperkte zorgverlening in verband met het coronavirus, kunt u nu weer voor alle verzekerde en onverzekerde zorg bij ons terecht die we voor corona ook boden. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van ons gewend bent. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen. We volgen de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM.

Meer weten

Binnen krullend en afstaand ooglid

Tekst a|A     Contrast +|--

Het goed functioneren van de ogen hangt mede af van de positie en functie van de oogleden. Bovendien hebben de oogleden grote invloed op het uiterlijk. Bij ooglidproblemen gaat het meestal om een verslapte huid van de boven- of onderoogleden (dermatochalasis). Soms is het bovenooglid te laag (ptosis) en moet de spier iets worden ingekort. 

Bij een onderooglidcorrectie wordt een onderscheid gemaakt tussen een afstaand (ectropion) en binnen krullend ooglid (entropion).

Binnen krullend ooglid (entropion)

Bij een binnen krullend ooglid is het onderooglid naar binnen gedraaid zodat de wimpers tegen het oog schuren. De oorzaak is meestal een verslapping van het onderooglid waardoor het instabiel wordt. Met toenemende leeftijd wordt het ooglid slapper. Lees hier meer over de behandeling van een naar binnen krullend ooglid.

Afstaand ooglid (ectropion)

Bij een afstaand ooglid (ectropion) is het onderooglid naar buiten gedraaid. De conjunctiva aan de binnenzijde van het ooglid is nu zichtbaar en zal uitdrogen. De oorzaak is meestal een verslapping van het onderooglid waardoor het instabiel wordt. Lees meer over de behandeling van een afstaand ooglid.

Meer weten over de ooglidchirurgie behandeling bij Bergman Clinics? U kunt gerust even bellen op 088 9000 500. Onze medewerkers beantwoorden uw vragen graag. Tevens is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen.

 

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.