Wat is vitreoretinale chirurgie?

Behandelingstraject
2

De behandeling

Het oog wordt lokaal verdoofd met een verdovingsmiddel zodat u geen pijn voelt tijdens de ingreep. Met behulp van zeer gespecialiseerde instrumenten verwijdert de chirurg het glasvocht en vervangt deze door speciale zoutoplossing. Hiervoor worden micro-incisies gemaakt in het oogwit aan de zijkant van het oog die zo klein zijn dat hechtingen in principe niet nodig zijn. In veel gevallen wordt het glasvocht tijdelijk vervangen door een luchtbel of gasbel, welke in de weken na de operatie vanzelf weer uit het oog verdwijnt. Waar nodig wordt het netvlies tijdens de operatie behandeld met laser of bevriezing.

Een glasvocht- en netvliesoperatie duurt rond de 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het soort probleem dat behandeld wordt.

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.