Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Wat is vitreoretinale chirurgie?

Behandelingstraject
2

De behandeling

Het oog wordt lokaal verdoofd met een verdovingsmiddel zodat u geen pijn voelt tijdens de ingreep. Met behulp van zeer gespecialiseerde instrumenten verwijdert de chirurg het glasvocht en vervangt deze door speciale zoutoplossing. Hiervoor worden micro-incisies gemaakt in het oogwit aan de zijkant van het oog die zo klein zijn dat hechtingen in principe niet nodig zijn. In veel gevallen wordt het glasvocht tijdelijk vervangen door een luchtbel of gasbel, welke in de weken na de operatie vanzelf weer uit het oog verdwijnt. Waar nodig wordt het netvlies tijdens de operatie behandeld met laser of bevriezing.

Een glasvocht- en netvliesoperatie duurt rond de 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het soort probleem dat behandeld wordt.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.