Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Wat is vitreoretinale chirurgie?

Behandelingstraject
3

Resultaat & nazorg


Resultaat

Het doel van een vitrectomie is stabilisatie van de zichtscherpte door verdere achteruitgang te voorkomen. In veel gevallen zal het zicht ook verbeteren en zal storende beeldvervorming afnemen. Hoeveel en hoe snel het zicht verbetert hangt af van een aantal factoren zoals diagnose, uw leeftijd en de duur van de klachten voorafgaand aan de operatie. Verbetering gaat veelal langzaam maar kan tot 12 maanden na de operatie doorzetten.

Na de operatie

U mag na een vitrectomie gewoon naar huis.

De volgende dag zal er een controle plaatsvinden op de polikliniek. U krijgt oogdruppels mee die u tot 4 weken na de operatie dient te gebruiken.

Indien er een luchtbel of gasbel in het oog is achtergelaten, mag u gedurende 4 weken niet vliegen, diepzeeduiken of grote hoogteverschillen in de bergen ondergaan. Ook mag u zolang het zicht in één oog slecht is niet autorijden.

Het zicht kan in de eerste week na de operatie nog erg wazig zijn. In sommige gevallen geldt een houdingsadvies gedurende enkele dagen na de operatie, in alle gevallen moet zware inspanning worden vermeden in de eerste weken na de operatie.

Vergoeding en verzekering

Klik op de volgende link voor informatie over vergoeding en verzekering.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Ons Contact & Service Center is vandaag, 2 september 2021, éénmalig gesloten om 16:00 uur. Op vrijdag 3 september vanaf 08:00 uur zit het team weer voor u klaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar indien u bijvoorbeeld complicaties heeft na een recente behandeling bij Bergman Clinics.