Wat is vitreoretinale chirurgie?

Behandelingstraject
3

Resultaat & nazorg


Resultaat

Het doel van een vitrectomie is stabilisatie van de zichtscherpte door verdere achteruitgang te voorkomen. In veel gevallen zal het zicht ook verbeteren en zal storende beeldvervorming afnemen. Hoeveel en hoe snel het zicht verbetert hangt af van een aantal factoren zoals diagnose, uw leeftijd en de duur van de klachten voorafgaand aan de operatie. Verbetering gaat veelal langzaam maar kan tot 12 maanden na de operatie doorzetten.

Na de operatie

U mag na een vitrectomie gewoon naar huis.

De volgende dag zal er een controle plaatsvinden op de polikliniek. U krijgt oogdruppels mee die u tot 4 weken na de operatie dient te gebruiken.

Indien er een luchtbel of gasbel in het oog is achtergelaten, mag u gedurende 4 weken niet vliegen, diepzeeduiken of grote hoogteverschillen in de bergen ondergaan. Ook mag u zolang het zicht in één oog slecht is niet autorijden.

Het zicht kan in de eerste week na de operatie nog erg wazig zijn. In sommige gevallen geldt een houdingsadvies gedurende enkele dagen na de operatie, in alle gevallen moet zware inspanning worden vermeden in de eerste weken na de operatie.

Vergoeding en verzekering

Klik op de volgende link voor informatie over vergoeding en verzekering.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!