Onze geschiedenis

Al 35 jaar is Bergman Clinics met focusklinieken actief in de medisch specialistische zorg. Bergman Clinics bestaat inmiddels uit meer dan 75 focusklinieken met vestigingen in Nederland, Scandinavië en Duitsland. Plastisch chirurg (Robert) Bergman begon Bergman Clinics in 1988 als kliniek voor cosmetische chirurgie met als doel de cosmetische chirurgie bereikbaar te maken voor het grote publiek. Sinds 2006 biedt Bergman Clinics ook verzekerde zorg die volledig vergoed wordt. In onze focusklinieken zetten wij in op schaalvergroting en innovatie. Zo kunnen wij betere zorg realiseren en maken wij de beste zorg betaalbaar voor iedereen in Nederland.


Persoonlijke benadering

Naast de uitstekende kwaliteitszorg staat bij de Bergman Clinics een cliëntvriendelijke benadering hoog in het vaandel. Door onze supergespecialiseerde, kleinschalige opzet kan het verplegend personeel u optimaal de aandacht geven. Hier vindt u nog de persoonlijke betrokkenheid die bij zorgverlening zo belangrijk is. 

Introductie Bey by Bergman Clinics en Memira by Bergman Clinics

Met Bey Clinics maakt Bergman Clinics in 2017 een volgende stap naar vernieuwing. Bey Clinics biedt onverzekerde zorg (zoals huidtherapie, injectables en cosmetisch chirurgische behandelingen) met nog meer luxe, persoonlijke aandacht en innovatie dan ooit. Een behandeltraject bij Bey Clinics is een next level experience die eer doet aan het vooruitstrevende gedachtengoed van dokter Bergman.

Bergman Clinics lanceert in juni 2020  ‘Memira by Bergman Clinics’ als nieuw label voor refractiechirurgie. Deze keuze komt voort uit de recente overname van het merk Memira – met circa 60 klinieken de leidende keten op het gebied van refractieve oogzorg in Scandinavië – en past in de strategie om met het merk Bergman Clinics volledig te focussen op verzekerde zorg. Met de nieuwe naam krijgt de onverzekerde refractieve oogzorg, waar ooglaserbehandelingen en premium lensimplantaten onder vallen, de ruimte om verder te groeien. Daarnaast biedt het kansen om de premium lensbehandeling (ook wel Refractive Lens Exchange, RLE of lenswissel), waar Memira wereldwijd om bekend staat, in Nederland verdere bekendheid te bezorgen.

Bergman Clinics in Duitsland en Zweden

In 2021 is Bergman Clinics in Duitsland gestart. Inmiddels zijn er meer dan 20 klinieken actief in oogzorg, orthopedische en dermatologische zorg.

Inmiddels is Bergman Clinics ook actief in Zweden met 7 oogklinieken. De klinieken stonden voorheen bekend als Memira Eyecenter. De naam is veranderd om het verschil in opdracht tussen openbare zorg en de particuliere oogcorrigerende chirurgie die we bij Memira uitvoeren, duidelijk te maken.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.