Stichting Interplast en Bergman Clinics

Bergman Clinics ondersteunt Stichting Interplast Holland. In 1969 werd aan de Amerikaanse Stanford Universiteit de basis gelegd voor een wereldwijd plastisch chirurgisch netwerk: Interplast U.S.A.. Met Interplast U.S.A. als voorbeeld werden verschillende Europese zusterorganisaties opgericht. Sinds 1990 is Stichting Interplast Holland actief.

interplastklein.jpg

Jaarlijks zendt Stichting Interplast Holland verschillende teams bestaande uit reconstructief plastisch chirurgen, operatieassistenten, anesthesiologen en anesthesiemedewerkers, uit naar ontwikkelingslanden. De artsen en medewerkers voeren kosteloos reconstructieve operaties uit en verlenen brandwondenzorg aan kinderen en (jong) volwassenen. Tevens worden lokale medici en verpleegkundigen opgeleid in reconstructieve chirurgie, brandwondenzorg, anesthesie en verpleegkundige technieken en verzorgt Interplast Holland opleidingen voor de behandeling van handicaps bij kinderen en volwassenen.

Onze chirurgen zetten zich al jaren in voor Interplast Holland. Zo vliegen plastisch chirurg, dokter de Blécourt eens per jaar naar Afrika om medische hulp te bieden aan kinderen met een lip en/of gehemeltespleet en brandwonden. Een zeer dankbare missie. Niet alleen vanwege de medische hulp die kan worden gegeven aan diegenen die hier anders verstoten van blijven, maar tevens omdat patiënten na een operatie weer volledig kunnen functioneren in hun gemeenschap. Brandwonden patientjes zijn vaak gedoemd tot bedelen. Een kind met een lip en/of gehemeltespleet wordt verborgen gehouden en gaat niet naar school.

Een Interplast operatie verbetert daarmee niet alleen de functie van een mond, arm of been, maar geeft uitzicht op een beter leven.

Schisisvoorna1jrUganda.jpg

Vanaf 2010 versterkt Bergman Clinics de al reeds bestaande band met Interplast. De Bergman Kliniek steunt de belangrijke taken van Stichting Interplast Holland door middel van donaties voor de kosten voor het uitzenden van de Bergman artsen en de door hen benodigde materialen. Ook denken wij actief mee met Interplast Holland om het bestaan van de patiënten in de ontwikkelingslanden verder te verbeteren.

Op deze webpagina kunt u onze artsen volgen tijdens werkzaamheden voor Interplast Holland via verslagen en filmpjes.

Voor meer informatie over Interplast Holland verwijzen wij u graag naar www.interplastholland.nl of Gewoon Mooier

Behandelingsvideo

Dokter De Blecourt in Rwanda voor Interplast

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.