GA TERUG
Behandelen zonder operatie
bergman-clinics-incontinentie-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

Behandelen zonder operatie

Bij urine-incontinentie zijn verschillende behandelingen mogelijk. De behandelmethode is afhankelijk van het type en de ernst van de incontinentie. Op basis van de uitkomsten van het gynaecologisch onderzoek stellen we samen met u een behandelplan op.
Voor vrouwen met lichte stressincontinentie of aandrang -incontinentie is bekkenfysiotherapie vaak de beste oplossing. Ook medicijnen kunnen helpen de urine-incontinentie te verminderen. Voor vrouwen met aandrang-incontinentie bij wie medicijnen en bekkentherapie onvoldoende helpen, kan botuline-toxine of neurostimulatie (PTNS) uitkomst bieden.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie helpt de bekkenbodemspieren sterk te maken en ze beter te gebruiken. Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten leren u deze spieren te herkennen en te trainen. De bekkenbodem en de spieren er omheen kunnen daardoor weer beter samenwerken. Dit kan lichte incontinentie verhelpen en is een goede en duurzame oplossing zonder nadelige effecten.

Botuline-toxine

Botuline-toxine wordt gebruikt voor behandeling bij aandrang-incontinentie. Dit 'wondermiddel' tegen rimpels is een natuurlijke medicinale stof van de bacterie Clostridium botalinum. Deze bacterie komt overal ter wereld voor in de grond en in water. Als botuline-toxine in de blaasspier wordt gespoten, raakt de spier verlamd. Hierdoor neemt de samentrekking van de blaas af. Ook de aandrang om te plassen vermindert, waardoor u minder vaak naar het toilet hoeft. Botuline-toxine is in zeer kleine hoeveelheden een veilig middel. De behandeling is effectief bij ongeveer 80% van de patiënten.

PTNS - neurostimulatie

PTNS of perifere neurostimulatie wordt gebruikt voor de behandeling van aandrang-incontinentie. De behandeling kan ook zinvol zijn als u extreem vaak of kleine beetjes plast, zowel overdag als ’s nachts. Neurostimulatie kan eveneens helpen bij pijn in het kleine bekken, zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. Ook onvermogen om te plassen of helemaal uit te plassen kan een reden zijn om PTNS toe te passen. Hierbij worden de zenuwen van de blaas geprikkeld, waardoor ongewenste samentrekkingen van de blaas worden gestopt en de normale blaasfunctie herstelt. Meer informatie over PTNS vindt u bij de vergelijking van alle behandelingen tegen urine-incontinentie.

Medicatie

Bij aandrang-incontinentie kunnen een aantal medicijnen urineverlies verminderen. De geneesmiddelen zorgen ervoor dat u minder vaak hoeft te plassen en minder vaak urine verliest. Wel kunnen deze medicijnen bepaalde bijwerkingen geven, zoals bijvoorbeeld een droge mond. Onze specialisten bespreken met u de mogelijkheden van medicatie.

Wanneer een operatie?

Heeft u matige tot ernstige stress-incontinentie, dan is een operatieve ingreep vaak effectiever bekkenfysiotherapie. Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.