GA TERUG
Behandelopties urine-incontinentie
Blaas- en bekkenbodemklachten Blaas- en bekkenbodemklachten
"Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee.""Stoeien met de kinderen? Ik was altijd bang voor urineverlies. Nu doe ik weer volop mee."

Toon submenu

Behandelopties urine-incontinentie

Urine-incontinentie is goed te behandelen. Bijvoorbeeld met bekkenfysiotherapie, medicatie of een minimaal invasieve gynaecologische ingreep. Om te bepalen wat voor u de beste behandeling is, brengen onze specialisten eerst uw klachten in kaart en doen zij gynaecologisch onderzoek. Hebt u last van een verzakking of van ontlastingsverlies, dan onderzoeken ze dat ook. Op basis van de uitkomsten stellen ze samen met u een behandelplan op.
Urine-incontinentie heeft invloed op uw sociale contacten en kan uw bewegingsvrijheid ernstig beperken. Veel effectiever dan incontinentiemateriaal is een behandeling die de oorzaak van urine-incontinentie aanpakt. Die oorzaak kan heel eenvoudig zijn, maar soms ook heel gecompliceerd. Onze specialisten beginnen een behandeling dan ook altijd met een uitgebreide diagnose.

Eerst de klachten in kaart

Urine-incontinentie kan het gevolg zijn van een beschadigde of verslapte bekkenbodem of sluitspier maar ook van roken, medicijnen, infecties, overgewicht, diabetes of andere problemen. Daarom brengt ons gespecialiseerde team van gynaecologen, urologen en bekenbodemfysiotherapeuten eerst uw klachten uitgebreid in kaart. Vervolgens doen de specialisten gerichte onderzoeken, zodat ze precies kunnen bepalen wat voor u de beste behandeling is.

Onderzoeken vooraf

Of u urine-incontinentie heeft, stellen onze specialisten vast op basis van zorgvuldig lichamelijk onderzoek. Ook doet uw specialist de volgende onderzoeken:

  • De specialist test uw blaasfunctie
  • We maken een echo (van buitenaf of van binnenuit)
  • We controleren uw urine om een eventuele blaasonsteking uit te sluiten
  • Met een gynaecologisch onderzoek kijken we of u misschien (ook) last heeft van een verzakking of van eventuele afwijkingen aan uw baarmoeder en eierstokken en beoordelen we de kracht en coördinatie van uw bekkenbodemspieren

Fysiotherapie, medicatie of operatie

Afhankelijk van de mate van urine-incontinentie bepalen onze specialisten welke behandeling voor u het meest effectief is. Vrouwen met lichte stress- en/of aandrang-incontinentie hebben vaak het meeste baat bij een behandeling zonder operatie, zoals bekkenbodemfysiotherapie of medicatie. Heeft u matige tot ernstige incontinentie, dan kan een operatie nodig zijn.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.