Heupslijtage en heupprothese

Behandelingstraject
6

Resultaat & nazorg na een heupoperatie

Bergman Clinics biedt haar cliënten de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg. In dit kader heeft Bergman Clinics ervoor gekozen om cliënten die in aanmerking komen voor een heupprothese te behandelen volgens de Rapid Recovery methode. Een team van specialisten werkt er samen met u gericht aan dat u zo snel mogelijk weer op de been bent.

Rapid Recovery methode

Bij Rapid Recovery staan kwaliteit van zorg, cliëntveiligheid en actieve deelname en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt centraal. Pas als het voor u veilig en verantwoord is de kliniek te verlaten gaat u naar huis om daar verder te werken aan uw herstel.

Om bovenstaande te bereiken gaat Rapid Recovery uit van de filosofie dat de impact die de ingreep op uw lichaam en geest heeft, zoveel mogelijk geminimaliseerd moet worden. Dit wordt mogelijk gemaakt door u goed voor te bereiden op wat u tijdens en na de ingreep te wachten staat en een snelle start van de mobilisatie, met zo min mogelijk pijn, direct na de heupoperatie. Met name deze snelle mobilisatie blijkt voor een beter en sneller herstel te zorgen.

Herstelperiode

Omdat de herstelperiode erg belangrijk is voor het resultaat van de heupoperatie, verwachten we u regelmatig op controle. We kijken dan hoe het gaat met uw herstel, en hoe we u daar verder bij kunnen helpen. Ook kunnen we zo tijdig eventuele complicaties ontdekken en behandelen. Ook zijn we altijd bereikbaar voor uw vragen.

De dag na uw operatie maken we ter controle een foto van uw heup en prikken we wat bloed. U leert ook hoe u zelf Fraxiparine kunt injecteren, een middel tegen trombose.

Controles op de polikliniek

Twee tot drie weken na uw operatie komt u op controle. De pleister kan van uw wond en eventuele nietjes of een hechting kunnen eruit. Zes à twaalf weken na de operatie heeft u nog een afspraak met uw heupspecialist. U bespreekt dan bijvoorbeeld de pijn, het gebruik van de krukken en hoe u dat af kunt bouwen. Na zes maanden tot een jaar bent u als het goed is helemaal hersteld en geniet u van uw nieuwe bewegingsvrijheid.

Overige controles en onderhoud

Door sterk verbeterde slijtvastheid van moderne kunstheupen zijn verdere controles op de polikliniek niet per se nodig. Toch raden we u aan om elke vijf jaar op controle te komen. Heeft u eenmaal een prothese, dan raden we u aan om elke vijf jaar op controle te komen. Het kan zijn dat een deel van de prothese in de loop der tijd wat los raakt of de prothese na 10 tot 20 jaar aan vervanging toe is. Mocht een onderdeel van de prothese versleten zijn, dan kunnen we dat ook vervangen zonder dat de hele prothese eruit hoeft. Ook kunt u altijd contact opnemen als u vragen heeft over uw heup, ongeacht de reden. U kunt altijd langskomen voor een controle of een röntgenonderzoek. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen als u weer klachten krijgt.

Mogelijke complicaties bij een heupprothese

Bij elke operatie is er een kleine kans op complicaties. Uw arts informeert u hier vooraf goed over. De meeste complicaties bij heupprotheses zijn te voorkomen door een goede operatietechniek en door rustig de tijd te nemen voor uw herstel. Lees meer over de mogelijke complicaties bij een heupoperatie. 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor controle?

Heeft u eenmaal een prothese, dan raden we u aan om elke 5 jaar op controle te komen. Het kan zijn dat een deel van de prothese in de loop der tijd wat los raakt of de prothese na 10 tot 20 jaar aan vervanging toe is.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wanneer mag ik na een heupprothese weer naar huis?

Bij het Rapid Recovery protocol staan kwaliteit van zorg, cliëntveiligheid en actieve deelname en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt centraal. Pas als het voor u veilig en verantwoord is de kliniek te verlaten, gaat u naar huis om daar verder te werken aan uw herstel. Dit is per cliënt verschillend.

Wat houdt de Rapid Recovery methode in?

Een team van specialisten werkt er samen met u gericht aan dat u zo snel mogelijk weer op de been bent. 

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Toon alle items


Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!