Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Nazorg en controle na een heupoperatie
bergman-clinics-heupprothese-kwaliteit-uitkomsten-2016.jpg
imageHomepage
imageHomepage
Marijke Bolwaard -56,
eigenaar van balletstudio
Marijke Bolwaard -56, eigenaar van balletstudio
"Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!""Ik had die heupoperatie al veel eerder moeten doen!"

Toon submenu

Nazorg en controle na een heupoperatie

Omdat de herstelperiode erg belangrijk is voor het resultaat van de heupoperatie, verwachten we u regelmatig op controle. We kijken dan hoe het gaat met uw herstel, en hoe we u daar verder bij kunnen helpen. Ook kunnen we zo tijdig eventuele complicaties ontdekken en behandelen. Ook zijn we altijd bereikbaar voor uw vragen.
De dag na uw operatie maken we ter controle een foto van uw heup en prikken we wat bloed. U leert ook hoe u zelf Fraxiparine kunt injecteren, een middel tegen trombose.

Controles op de polikliniek

Twee tot drie weken na uw operatie komt u op controle. De pleister kan van uw wond en eventuele nietjes of een hechting kunnen eruit. Zes à twaalf weken na de operatie heeft u nog een afspraak met uw heupspecialist. U bespreekt dan bijvoorbeeld de pijn, het gebruik van de krukken en hoe u dat af kunt bouwen. Na zes maanden tot een jaar bent u als het goed is helemaal hersteld en geniet u van uw nieuwe bewegingsvrijheid.

Overige controles en onderhoud

Door sterk verbeterde slijtvastheid van moderne kunstheupen zijn verdere controles op de polikliniek niet per se nodig. Toch raden we u aan om elke vijf jaar op controle te komen. Heeft u eenmaal een prothese, dan raden we u aan om elke vijf jaar op controle te komen. Het kan zijn dat een deel van de prothese in de loop der tijd wat los raakt of de prothese na 10 tot 20 jaar aan vervanging toe is. Mocht een onderdeel van de prothese versleten zijn, dan kunnen we dat ook vervangen zonder dat de hele prothese eruit hoeft. Ook kunt u altijd contact opnemen als u vragen heeft over uw heup, ongeacht de reden. U kunt altijd langskomen voor een controle of een röntgenonderzoek. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen als u weer klachten krijgt.


Volgende pagina'sBel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.