Artrose in de knie

Heeft u last van een pijnlijke en stijve knie? Dat kan het gevolg zijn van artrose van de knie. Bij artrose verdunt het kraakbeen in uw knie. Hierdoor verandert het kraakbeen. Lees hier meer over artrose in de knie en een artrose behandeling. 

Knie

Symptomen en klachten artrose 

Artrose van de knie begint met stijfheid en pijn in de knie. Dit is vooral 's ochtends te merken bij het opstaan, of wanneer u na een tijdje te hebben stilgezeten, weer in beweging komt. Maar ook bij (over)belasting kunt u last krijgen. Traplopen wordt bijvoorbeeld gevoeliger en lastiger. De pijn kan per dag wisselen. Zo kan lopen of bewegen het ene moment pijnlijk zijn, terwijl dit op een ander moment weer beter lijkt te gaan. Daarnaast kan de vorm van uw knie gaan veranderen. 

Actief bewegen

Bij artrose in de knie is het van groot belang dat u blijft bewegen (het liefste 30 minuten per dag). Door het trainen van uw knie zorgt u ervoor dat de knie niet verder verstijft, waardoor de knie soepel blijft.  

Artrose herkennen

Door onderzoek kan uw huisarts artrose aan uw knie herkennen. Wanneer uw huisarts of andere medische specialist vindt dat u specialistische zorg nodig heeft, kan hij/zij u verwijzen naar Bergman Clinics. Uw huisarts of medische specialist is dan ook altijd uw eerste aanspreekpunt.

Artrose behandeling

Door onze superspecialisatie in specifieke medische behandelingen, zoals knieoperaties, kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit zorg aanbieden en blijven onze toegangstijden kort. ⁠Met een verwijzing van uw huisarts kunt u direct een afspraak maken bij Bergman Clinics.


Bekijk onze behandelingen per zorgprogramma

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!