Heuvelknie

Bij een heuvelknie is de spier die in de knieholte ligt, ontstoken. Dit kan pijn in de knie veroorzaken. Deze pijn merkt u vooral tijdens het hardlopen. Wanneer u bergafwaarts rent, verergeren de klachten. Daar komt dan ook de term 'heuvelknie' vandaan. 

Knie

Het ontstaan van een heuvelknie

De pees in de knie, de 'popliteus spier', voorkomt dat de knie naar binnen draait tijdens het rennen. Bij deze aandoening komt er meer belasting op de popliteus spier. Vooral hardlopers hebben hier last van. Ook kan een heuvelknie worden veroorzaakt door een slechte warming-up of  te veel achter elkaar trainen en/of sporten. 

Symptomen heuvelknie

U merkt het volgende van een heuvelknie: 

  • Pijn aan de buitenkant van de knie.
  • Pijn aan de knieholte.
  • Uw knieholte voelt gezwollen aan.
  • Wanneer u een misstap maakt, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, dan heeft u direct pijn. Deze pijn zet plotseling op.
  • De klachten verergeren naarmate de tijd vordert. 

Wat kunt u zelf doen?

Het is van groot belang dat u zich laat adviseren over de mate van belasting op de knie. Daarnaast kunt u samen met de fysiotherapeut zoeken naar passende aanvullende oefeningen voor uw knie.

Afspraak maken bij Bergman Clinics

Door onze superspecialisatie in specifieke medische behandelingen, zoals knieoperaties, kunnen we op een persoonlijke manier topkwaliteit zorg aanbieden en blijven onze toegangstijden kort. ⁠Met een verwijzing van uw huisarts of andere medische specialist kunt u direct een afspraak maken bij Bergman Clinics.


Bekijk onze behandelingen voor:

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

De wachttijd bij ons Contact & Service Center is momenteel langer dan je van ons gewend bent vanwege een systeemovergang. Voor het verzetten van een afspraak of het aanvragen van een herhaalrecept adviseren we je in te loggen via DigiD op mijnbergmanclinics.nl. We werken hard aan verbeteringen en danken je voor je begrip.