Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Instabiele knieschijf

Behandelingstraject
4

Behandeling en operatie instabiele knieschijf

Voordat u de operatie ondergaat bezoekt u de anesthesioloog. Deze bepaalt of u de operatie van een knieschijf stabilisatie kunt ondergaan en geeft uitleg over de verschillende vormen van verdoving en pijnbestrijding, zowel tijdens als na de ingreep. Help mee aan uw veilige behandeling bij Bergman Clinics , lees de Patientveiligheidskaart. Een knieschijf stabiliserende operatie vindt meestal plaats met een kortdurende opname (1 nacht) en soms in dagbehandeling, wat betekent dat u weer naar huis kunt op de dag dat u behandeld bent. Meestal wordt na de operatie een brace aangelegd, voor de duur van ongeveer 6 weken. Uw orthopeed bepaalt de nabehandeling die voor uw knie optimaal is, en zal dit met u bespreken. Bij een brace (na de behandeling) kan het noodzakelijk zijn dat er bloedverdunnende middelen worden gegeven. Het is verstandig om krukken van tevoren in huis te halen, die u op de dag van de operatie meeneemt naar de kliniek. Dit kunt u onder andere regelen via de thuiszorgwinkel.

Het stabiliseren van de knieschijf kan op vele verschillende manieren. Bij een onbalans zal de knieschijf in bijna alle gevallen de neiging hebben om naar de buitenkant te ontsporen. Soms is het voldoende om het kapsel aan de buitenkant te verruimen of aan de binnenzijde te reven. Dit kan ondersteund worden door een peesplastiek, waarbij een hamstringpees wordt getransplanteerd om de knieschijf verder naar binnen te trekken. Indien het "sporingsprobleem" meer zijn oorzaak vindt in de plaats van de aanhechting van de knieschijf, dan wordt deze aanhechting, met een stukje bot, verplaatst en op de optimale plaats weer gefixeerd.

Om deze behandeling te kunnen uitvoeren, wordt een wond gemaakt over de knie. De plaats van deze wond hangt af van het soort ingreep dat plaatsvindt, maar zal meestal midden over de knie verlopen.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

 

 

Vragen

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Bij welke vestigingen kan ik terecht?


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.