Bewegen

Informatie Coronavirus

Vanaf begin mei breiden wij onze zorg weer stap voor stap uit. We doen dit volgens de urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de richtlijnen van het RIVM. Veel afspraken zijn nog telefonisch. Hiermee waarborgen we de 1.5 meter afstand in de kliniek. In onze klinieken zijn maatregelen getroffen om u veilig te verwelkomen.

Behandeling van rughernia

Last van je rug en veel beenpijn? Blijf er niet onnodig lang mee lopen.

De behandeling bij een nekhernia

Tekst a|A     Contrast +|--

Niet elke nekhernia hoeft geopereerd te worden. Met afwachten gaan 70% tot 80% van alle hernia’s vanzelf weer over. Men moet dus niet te vroeg besluiten tot operatie. Aan de andere kant is het zo dat bij te lang wachten het herstel na een nekhernia ingreep vertraagd kan zijn. In het algemeen wordt er niet eerder dan zes weken na het ontstaan van de uitstralende pijn geopereerd (tenzij er een spoedindicatie bestaat), maar wel binnen zes maanden als de klachten dan nog bestaan. Per individu wordt bekeken of de klachten dusdanig ernstig zijn dat er een operatie nodig is.

De operatie van een nekhernia

Indien is besloten dat de nekhernia operatief moet worden behandeld, zal de neurochirurg u uitgebreid informeren over het verloop van de operatie waardoor u precies weet wat u kunt verwachten. Hieronder kunt u vast kort nalezen hoe een dergelijke nekhernia ingreep ongeveer verloopt.

Benadering vanuit de voorzijde

Aan de rechter- of linkerzijde van de hals wordt een snee gemaakt, van waaruit de voorkant van de wervelkolom kan worden bereikt. De luchtpijp en slokdarm worden opzij weggehouden. Vanuit deze toegang kunnen beide zijden bereikt worden, zowel links als rechts. Na het verwijderen van de tussenwervelschijf en de hernia wordt een kunststofblokje geplaatst, een zogenaamde cage. De nek wordt door het vastzetten van één niveau niet merkbaar minder beweeglijk. Het duurt vervolgens ongeveer een jaar voordat de twee wervels, inclusief de cage, zijn vastgegroeid.

 
Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de wachttijden van deze behandeling?
Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele wachttijden.
Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?
Voor meer informatie, bezoek de pagina ervaringen of bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.
Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?
We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.
Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?
Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Heeft u nog steeds vragen?

Neem contact op
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.