GA TERUG
Behandeling en operatie bij een nekhernia
berg15-048-beeld-strand1920x560px.jpg
imageHomepage
Behandeling
van rughernia
Behandeling van rughernia
Last van je rug en veel beenpijn?
Blijf er niet onnodig lang mee lopen.
Last van je rug en veel beenpijn? Blijf er niet onnodig lang mee lopen.

Toon submenu

Behandeling en operatie bij een nekhernia

Niet elke nekhernia hoeft geopereerd te worden. Met afwachten gaan 70% tot 80% van alle hernia’s vanzelf weer over. Men moet dus niet te vroeg besluiten tot operatie. Aan de andere kant is het zo dat bij te lang wachten het herstel na een nekhernia ingreep vertraagd kan zijn. In het algemeen wordt er niet eerder dan zes weken na het ontstaan van de uitstralende pijn geopereerd (tenzij er een spoedindicatie bestaat), maar wel binnen zes maanden als de klachten dan nog bestaan. Per individu wordt bekeken of de klachten dusdanig ernstig zijn dat er een operatie nodig is.

De operatie van een nekhernia

Indien is besloten dat de nekhernia operatief moet worden behandeld, zal de neurochirurg u uitgebreid informeren over het verloop van de operatie waardoor u precies weet wat u kunt verwachten. Hieronder kunt u vast kort nalezen hoe een dergelijke nekhernia ingreep ongeveer verloopt.

Benadering vanuit de voorzijde

Aan de rechter- of linkerzijde van de hals wordt een snee gemaakt, van waaruit de voorkant van de wervelkolom kan worden bereikt. De luchtpijp en slokdarm worden opzij weggehouden. Vanuit deze toegang kunnen beide zijden bereikt worden, zowel links als rechts. Na het verwijderen van de tussenwervelschijf en de hernia wordt een kunststofblokje geplaatst, een zogenaamde cage. De nek wordt door het vastzetten van één niveau niet merkbaar minder beweeglijk. Het duurt vervolgens ongeveer een jaar voordat de twee wervels, inclusief de cage, zijn vastgegroeid.
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.