Nekhernia

Behandelingstraject
4

De behandeling bij een nekhernia

Niet elke nekhernia hoeft geopereerd te worden. Met afwachten gaan 70% tot 80% van alle hernia’s vanzelf weer over. Men moet dus niet te vroeg besluiten tot operatie. Aan de andere kant is het zo dat bij te lang wachten het herstel na een nekhernia ingreep vertraagd kan zijn. In het algemeen wordt er niet eerder dan zes weken na het ontstaan van de uitstralende pijn geopereerd (tenzij er een spoedindicatie bestaat), maar wel binnen zes maanden als de klachten dan nog bestaan. Per individu wordt bekeken of de klachten dusdanig ernstig zijn dat er een operatie nodig is.

De operatie van een nekhernia

Indien is besloten dat de nekhernia operatief moet worden behandeld, zal de neurochirurg u uitgebreid informeren over het verloop van de operatie waardoor u precies weet wat u kunt verwachten. Hieronder kunt u vast kort nalezen hoe een dergelijke nekhernia ingreep ongeveer verloopt.

Benadering vanuit de voorzijde

Aan de rechter- of linkerzijde van de hals wordt een snee gemaakt, van waaruit de voorkant van de wervelkolom kan worden bereikt. De luchtpijp en slokdarm worden opzij weggehouden. Vanuit deze toegang kunnen beide zijden bereikt worden, zowel links als rechts. Na het verwijderen van de tussenwervelschijf en de hernia wordt een kunststofblokje geplaatst, een zogenaamde cage. De nek wordt door het vastzetten van één niveau niet merkbaar minder beweeglijk. Het duurt vervolgens ongeveer een jaar voordat de twee wervels, inclusief de cage, zijn vastgegroeid.

 

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts.

Vragen

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!