Wervelkanaalvernauwing in de onderrug

Behandelingstraject
4

De behandeling bij vernauwing onderrug

Indien er sprake is van wervelkanaalvernauwing, kan dit alleen worden verholpen middels een operatie. De vernauwing is een langzaam voortschrijdend proces, waarbij het beter is om niet te lang te wachten omdat er anders uitvalsverschijnselen kunnen ontstaan. Mocht er bij u sprake zijn van een vernauwing, dan zal de neurochirurg toelichten welke operatie nodig is.

Om vernauwing op te heffen, vindt een operatie vanuit de achterzijde plaats ('benige decompressie'). Na het afschuiven van de rugspieren wordt het midden van de wervelbogen verwijderd. Hierbij is het meestal wel nodig een klein deel van de gewrichtjes (facetten) te verwijderen. Indien de vernauwing ernstig is en er al sprake is van instabiliteit van de wervelkolom, kan worden besloten om in bepaalde gevallen in dezelfde operatie de rug vast te zetten spondylodese.

Spondylodese

Een spondylodese begint met het verwijderen van een deel van de wervelboog en de beschadigde tussenwervelschijf. Vervolgens wordt een spacer geplaatst. Deze ‘afstandhouder’, gemaakt van eigen bot, kunststof of metaal, zorgt er voor dat de wervels uiteindelijk aan elkaar vastgroeien. Vóór de operatie wordt een CT-scan gemaakt. Met behulp van 3D-computernavigatie kunnen de schroeven zo heel nauwkeurig aangebracht worden. Tegen het einde van de operatie is op dezelfde manier beter te controleren of de schroeven juist geplaatst zijn. De schroeven worden met een staafje met elkaar verbonden

Bij Bergman Clinics maken wij gebruik van de modernste technieken waardoor er zo min mogelijk weefselschade is en het herstel na een spondylodese spoedig verloopt.

Meer weten over deze behandeling bij Bergman Clinics | Bewegen? Neem dan contact op via 088 9000 500. Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan met een verwijzing van uw huisarts. 

Vragen

Bij welke vestigingen kan ik terecht?

Wat zijn de toegangstijden van deze behandeling?

Wilt u weten hoe snel u terecht kunt voor uw specifieke behandeling bij Bergman Clinics? Bekijk dan nu de actuele toegangstijden.

Hoe is het geregeld met de vergoeding / verzekering?

Voor meer informatie, bezoek de pagina Vergoeding & Verzekering.

Waar kan ik ervaringen van cliënten zien of mijn ervaring delen?

Voor meer informatie, bekijk onze cliëntwaarderingen op Zorgkaart Nederland. U kunt ook uw ervaring delen op Zorgkaart Nederland.

Welke kwaliteit wordt er bij Bergman Clinics geboden?

We bieden medische zorg van de hoogste kwaliteit. Hierbij staan 4 waarden centraal:
  • Resultaat van de behandeling
  • Veiligheid
  • Cliëntgerichtheid
  • Ervaring team
Lees meer over de kwaliteit bij Bergman Clinics. Daarnaast zijn we ZKN gecertificeerd.

Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.